Japán: a Bundesliga-sztárt is sújtotta földrengés, most ő segít

Vágólapra másolva!
2011.03.30. 15:21
A szurkolók több mint 15 millió jent adakoztak, míg a futballisták három góllal igyekeztek jobb kedvre deríteni a helyi futballszurkolókat a japán labdarúgó-válogatott és a japán profiliga, a J-League válogatottjának keddi oszakai jótékonysági mérkőzésén.

„Amikor gyermekkoromban a kobei földrengés elpusztította az otthonunkat, a családom önzetlen segítséget kapott. Azért vagyok itt, hogy ezt viszonozzam – mondta Okazaki Sindzsi, a VfB Stuttgart támadója, aki a mérkőzést 2–1-re megnyerő japán válogatott második gólját szerezte. – A meccs talán bátorítást nyújt az embereknek, de amire most igazán szükségük van, az a pénz és az áru."

Az oszakai találkozó előtt a 40 ezer szurkoló 15 millió jent (mintegy 184 ezer dollárt) adott össze a Japánt a közelmúltban sújtó természeti katasztrófa (földrengés, szökőár) kárelhárítására, és természetesen ezt a célt szolgálja majd a meccs bevétele is. A március eleji természeti csapás halálos áldozatainak számát jelenleg 28000-re teszik.

„A világ minden táján élő barátainknak köszönjük a segítséget! Japán, kitartás!" – volt olvasható a játékosok által kifeszített drapériákon.

A mérkőzésen a válogatott színeiben Okazaki mellett Endo Jaszuhito, a J-League csapatából a liga legidősebb játékosa, a korábban Európában légióskodó, 44 éves Miura Kazujosi talált a kapuba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik