Skócia: nyert a Celtic, nyolc gól és őrület Dundee-ban

Vágólapra másolva!
2012.12.15. 18:29
A Celtic hazai pályán 2–0-ra legyőzte a St. Mirrent a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának szombati játéknapján, és négypontosra növelte előnyét a tabella élén.

Victor Wanyama a 15. percben fejelte a glasgow-i zöld-fehérek vezető gólját, majd a hajrában – ugyancsak Charlie Mulgrew előkészítését követően – Gary Hooper tette biztossá, hogy a Celtic sorozatban harmadszor is nyer a bajnokságban.

A Celtic előnye nőtt is, hiszen eddigi legközelebbi üldözője, az Inverness csak egy pontot zsákmányolt Dundee-ban – azt is hogyan! A házigazda United kilenc perc elteltével már 3–0-ra vezetett, és még mindig csak az első félidő alig több mint fele telt el, amikor Billy McKay gyors duplával minimálisra csökkentette a vendégek hátrányát. McKay, az Inverness legjobb gólvágója a második félidőben büntetőből egyenlített, sőt Gary Warren a vezetést is megszerezte, ám a 93. percben Jon Daly büntetőből másodszor is betalált – a vége 4–4 lett, az Inverness győzelmi szériája három sikernél megakadt.

A forduló rangadóján a Motherwell kétgólos hátrányból győzte le 3–2-re idegenben a Hiberniant, és az Invernesst megelőzve feljött a második helyre.

A negyedosztályba sorolt Rangers idegenben 4–2-re legyőzte a Montrose-t, és továbbra is az élen áll. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik