BL, E-csoport: otthon győzte le a Laziót, veretlenül csoportelső az Atlético

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.13. 23:05
null
Griezmann gólja bebiztosította az Atlético csoportgyőzelmét, a többi már hab volt a tortán (Fotó: Getty Images)
Az Atlético Madrid 2–0-ra felülmúlta odahaza a Laziót, ezzel veretlenül nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligája E jelű négyesét. A csoport másik mérkőzésén a Celtic 2–1-re győzött odahaza a Feyenoord ellen.

ATLÉTICO MADRID–LAZIO

A lényegi kérdések már az előző öt forduló során eldőltek az E-csoportban: az Atlético Madrid és a Lazio szerezte meg az első két helyet, míg a Feyenoord az Európa-ligába vezető harmadik pozíciót kaparintotta meg. A zárónap előtt csupán egy kérdés volt megválaszolatlan: ki végez a kvartett első helyén?

A mérkőzés előtt az Atlético állt az élen, s a „matracosok” nem bízták a véletlenre a dolgot: a hatodik percben Samuel Lino csente el a labdát Guendouzi orra elől, majd Marusicsot hagyta faképnél, s tökéletesen tálalt Antoine Griezmann elé, aki a második hullámban érkezve a bal alsó sarokba belsőzött (VIDEÓ ITT).

Az olasz csapat a kapott gólra megpróbált gyorsan válaszolni, de nem tudott ziccerbe kerülni a szervezett spanyol védelem szorításában.

A 38. percben másodszor is Provedel hálójában kötött ki a labda, ám hiába volt Hermoso kapásból eredményes, a VAR nem adta meg a találatot, mivel az első gólt előkészítő Lino akadályozta a Lazio kapusát a védésben (VIDEÓ ITT).

A fordulás után bő öt perc telt csak el, amikor ismét a piros-fehér drukkerek ünnepeltek: Memphis Depay a kapunak háttal állva készítette le a labdát Linónak, aki teketóriázás nélkül a bal felsőbe lőtt (VIDEÓ ITT).

A második félidő több gólt nem hozott, így az Atlético Madrid az előzetes várakozásoknak megfelelően legyőzte a Laziót, s veretlenül végzett az E-csoport élén.

CELTIC–FEYENOORD

A mundér becsületéért, illetve a skót bajnokság koefficiensének javításáért lépett pályára saját közönsége előtt a Celtic, amely nem vette félvállról a találkozót, hiszen Luis Palma tizenegyesével megszerezte a vezetést. A holland együttes nem nyugodott bele a vereségbe, s a 82. percben egyenlíteni tudott: Santiago Giménez beadását Yankuba Minteh értékesítette.

Az utolsó szó ezzel együtt a skótoké lett: a hosszabbítás első percében Gustaf Lagerbielke bólintott a kapuba, s ennek köszönhetően a Celtic emelt fővel búcsúzott az európai porondtól.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
E-CSOPORT

Atlético Madrid (spanyol)–Lazio (olasz) 2–0 (Griezmann 6., Lino 51.)
Celtic (skót)–Feyenoord (holland) 2–1 (Palma 33. – 11-esből, Lagerbielke 90+1., ill. Minteh 82.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Atlético Madrid 6 4 2 17–6 11 14
2. Lazio 6 3 1 2 7–7 0 10
3. Feyenoord 6 2 4 9–10 –1 6
4. Celtic 6 1 1 4 5–15 –10 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik