Mourinho: Egy portugál felfedező veszett el bennem

Vágólapra másolva!
2012.12.08. 12:38
null
Mourinho jövője kérdéses: marad a Real Madridnál? (Fotó: Action Images)
A magyar labdarúgó NB I-ben 2012-ben már nem láthatunk több mérkőzést, ám az európai topligákban még javában folyik a küzdelem. Szombaton az angol Premier League-ben pályára lép az Arsenal és a Chelsea, a német Bundesligában a Bayern München és a Borussia Dortmund, míg Spanyolországban a Real Madrid és a Valencia is.

 

 

ANGLIA – PREMIER LEAGUE

Az angol bajnokság legizgalmasabb meccsének az Arsenal és a West Bromwich összecsapása ígérkezik. A Gera Zoltánt foglalkoztató vendégcsapat legutóbbi két találkozóján nem szerzett pontot, így visszaesett az ötödik helyre, ám egy győzelemmel akár a harmadik helyre is feljöhet. Az Arsenal a Wenger-éra leggyengébb idénykezdését produkálta a 2012–2013-as szezonban, 15 forduló után 10. a csapat 21 szerzett ponttal.

„Nagyon tisztelem az angolok szenvedélyes játékát, ám a futball ennél többről szól – nyilatkozta Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere. – Többek között az izzadásról, a gondolkodásról és a kemény munkáról. Angliában nagy hagyománya van a játéknak, erre épül a labdarúgás, ez teszi erőssé és érdekessé.”

A BL-címvédő Chelsea – amely búcsúzott a sorozattól, s az Európa-ligában folytatja nemzetközi szereplését – a vergődő Sunderland vendége lesz. A bajnokságban hét mérkőzés óta nyeretlen a londoni együttes, a rossz sorozat megtörheti a „fekete macskák” ellen, akik egy pontra vannak a kieső helyektől.

OLASZORSZÁG – SERIE A

Sztevan Jovetics, a Fiorentina támadója pályára léphet az AS Roma elleni szombati találkozón. A montenegrói válogatott futballista izomsérüléssel bajlódott, ami miatt egy hónapig nem játszott.

Pénteken délután visszatért Firenzébe, az orvosok gyógyultnak nyilvánították, ám a csapat már elutazott, így ő a társaktól külön érkezett a fővárosba. David Pizarro ellenben nem lép pályára volt csapata ellen, mivel Chilébe utazott a héten elhunyt húga temetésére.

Az AS Roma győzelmével beérheti pontszámban a Fiorentinát és városi riválisát, a Laziót. Az olasz bajnokság másik szombati találkozóján a feltörekvő Parma a három mérkőzéses vereségszériát maga mögött tudó Atalantával csap össze.

SPANYOLORSZÁG – PRIMERA DIVISIÓN

A spanyol bajnokság szombati játéknapjának legnagyobb érdeklődést kiváltó találkozója minden bizonnyal a Valladolid–Real Madrid mérkőzés lesz. A címvédő fővárosiak támadója, Gonzalo Higuaín jobb lábában szenvedett izomsérülést a Borussia Dortmund elleni BL-meccsen, és november elején azt jósolták az orvosok, hogy négy hetet kell kihagynia. A klub közlése szerint azonban a szombati, Valladolid elleni bajnokin még nem léphet pályára „El Pipita", mivel sérülése nem jött még rendbe.

A Realnál Fábio Coentrao sem lesz ott a Valladolid ellen, Michael Essien ellenben újra ott van a keretben. A klub háza táján a legfőbb téma azonban José Mourinho esetleges nyári klubváltása.

„Egy portugál felfedező veszett el bennem, szeretek felfedezni új dolgokat különböző helyeken – nyilatkozta a Cabo Verdének José Mourinho. – Nem tudom, hogy lesz-e még egy nagy kaland a jövőben, ahhoz száz százalékig motiváltnak kell lennem. A játékosaid sokat elárulnak rólad. Jó kapcsolatot ápolok velük, őszinte vagyok mindenkivel. Jó csapatot kell építenem.”

A Bajnokok Ligájában továbbjutó Málaga a kieső helyen álló Granadát fogadja, a bajnokságban vergődő, ám a BL-ben továbbjutó Valencia az Osasunához látogat.

NÉMETORSZÁG – BUNDESLIGA

A német bajnokság szombati játéknapján az éllovas Bayern München az Augsburghoz látogat. A BL-ben is továbbjutó együttes minden bizonnyal pontokkal távozik ellenfelétől, amely utolsó előtti helyen áll a táblázaton, eddig mindössze egy győzelmet jegyzett. A Bajnokok Ligájában szintén jeleskedő Borussia Dortmund a Wolfsburgot fogadja, amely három meccs óta nyeretlen.

Magyar légiósokat is láthatunk a pályán: a Hajnal Tamást foglalkoztató Stuttgart a Schalkét fogadja. A válogatott középpályás a legutóbbi, Greuther Fürth elleni bajnokin kezdő volt, ám a szünetben lecserélték. Azt megelőzően az ötödik fordulóban (szeptember végén) szerepelt a kezdőben, akkor szintén egy félidőt kapott.

Stieber Zoltán együttese, a sereghajtó Greuther Fürth a Freiburghoz látogat, s második győzelmét gyűjtené be a bajnokságban. Az első még a második fordulóban jött össze, a Mainz otthonában (0–1), azóta csak öt döntetlenre futotta a csapat erejéből.

NEMZETKÖZI LABDARÚGÁS, SZOMBATI PROGRAM
ANGOL PREMIER LEAGUE
16.00: Arsenal–West Bromwich Albion (Tv: Digi 1)
16.00: Aston Villa–Stoke City
16.00: Southampton–Reading
16.00: Sunderland–Chelsea
16.00: Swansea City–Norwich City
16.00: Wigan Athletic–Queens Park Rangers
SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN
16.00: Real Sociedad–Getafe
18.00: Málaga–Granada
20.00: Valladolid–Real Madrid (Tv: Sport 2)
22.00: Osasuna–Valencia (Tv: Sport 2)
OLASZ SERIE A
18.00: Atalanta–Parma
20.45: Roma–Fiorentina (Tv: Sport Klub)
NÉMET BUNDESLIGA
15.30: Augsburg–Bayern München
15.30: Borussia Dortmund–Wolfsburg (Tv: Eurosport 2)
15.30: Freiburg–Greuther Fürth
15.30: Nürnberg–Fortuna Düsseldorf
15.30: VfB Stuttgart–Schalke 04
18.30: Eintracht Frankfurt–Werder Bremen (Tv: Eurosport 2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik