Edzősors: az MTK korábbi trénere az otthon ülés elől menekült Kínába

Vágólapra másolva!
2012.01.12. 12:37
A holland Henk ten Cate, aki korábban az MTK labdarúgócsapatát is irányította, 11 hónap után áll ismét munkába – a kínai labdarúgás élvonalában legutóbb 5. helyen végző Santung Luneng vezetőedzőjeként örül, hogy nem kell otthon ülnie, és elmondta: kellemes meglepetést jelentett számára a kínai csapat.

Amint arról már beszámoltunk, a holland Henk ten Cate január első napjaiban Kínába szerződött, a korábban az MTK-nál is dolgozó szakember most a holland De Telegraafnak adott interjúban beszélt új munkájáról.Amint arról már beszámoltunk, a holland Henk ten Cate január első napjaiban Kínába szerződött, a korábban az MTK-nál is dolgozó szakember most a holland De Telegraafnak adott interjúban beszélt új munkájáról.

„Próbáltam a futball nélkül élni, de az otthon ülés nem nekem való. Azt hiszem, fiatal voltam a visszavonuláshoz – mondta el Henk ten Cate, aki azóta nem dolgozott, hogy tavaly februárban otthagyta a katari Umm-Salalt. – A Santung Luneng csodálatos kihívás egy másik kultúrában. Igyekeztem DVD-felvételeken megismerkedni a játékosokkal, de videón nézni őket nem ugyanaz, mint élőben látni, mit tudnak.”

„A csapat és különösen az ifjú tehetségek nagyon kellemes meglepetést szereztek – folytatta a holland szakember, aki a felkészülésre is kitért. – A Pekingtől 450 kilométerre lévő Santungban most nulla és mínusz öt fok között van, ezért Hajnanban edzőtáborozunk, ahol tizenöt-húsz fokkal melegebb van ilyenkor.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik