Zambia: a továbbjutás dacára kirúgták a korábbi soproni trénert

Vágólapra másolva!
2011.10.10. 20:40
Zambia labdarúgó-válogatottja kijutott a jövő évi Afrikai Nemzetek Kupájára, ennek ellenére hétfőn elbocsátották a szövetségi kapitányt, az olasz Dario Bonettit, aki korábban Magyarországon is edzősködött.

Az olasz tréner 2010 júliusában ült le a francia Hervé Renard helyére, két évre szóló szerződést írt alá, ám azt – az ANK-selejtező sikeres befejezése dacára – nem töltheti ki.

„Dario jó munkát végzett, de nem hisszük, hogy többet ki tudna hozni a csapatból. A meglévő játékosainkkal sokkal többre lehetnénk képesek, és most olyan kapitányra lesz szükségünk, aki képes felrázni a csapatot, mert célunk nem kisebb, mint kijutni a következő világbajnokságra" – indokolta a váltást a BBC-nek Kalusha Bwalya, a zambiai szövetség elnöke.

„A munkámat jól végeztem, bizonyíték erre, hogy kijutottunk a kontinensbajnokságra, amely óriási lehetőségeket rejt a játékosok számára – mondta Bonetti ugyancsak az angol közszolgálati médiának. – A drukkerek örültek, minden rendben volt... Sajnálom, hogy így alakult, de el kell fogadnom a döntést. Szükségem van néhány napra, hogy átgondoljam az eseményeket, és aztán lehet, hogy tartok egy sajtótájékoztatót, és elmondom a véleményemet az ügyről."

Dario Bonetti Sopronban kétszer is volt rövid ideig vezetőedző. A 2005–2006-os bajnokság közben Selymes Tibort váltotta a kispadon, ekkor tíz bajnokin irányította a soproniakat (mérlege 5–2–3), majd Vass László lett helyette a vezetőedző. Egy évvel később, 2007 tavaszán Csertői Aurél helyett bízták meg a szakmai munka irányításával, ekkor kilenc meccsen ült a kispadon (4–2–3).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik