Kamerun: Clementét leváltották, a bajnokcsapat francia edzője követheti

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2011.10.25. 17:54
A Kameruni Labdarúgó-szövetség menesztette a válogatott spanyol szövetségi-kapitányát Javier Clementét, akit a francia Denis Lavagne követhet.

A kameruni szövetség keddi bejelentése nem volt meglepő, miután a csapat a spanyol szakemberrel elbukta a 2012-es Afrika-kupa selejtezőjét, s így története során másodszor fog hiányozni a kontinenstornáról.

„Javier Clementét és segítőit már értesítettük a döntésünkről írásban - nyilatkozta Sidiki Tombi, a szövetség főtitkára. - Az új szakvezetőt nagyon rövid időn belül, akár már holnap kinevezhetjük. A szűkített névsort már el is küldtük a sportminiszternek, aki hamarosan dönt."

A sportvezető elmondta, hogy az új kapitánnyal kapcsolatos legfontosabb elvárás, hogy ne legyen befolyásolható, így például ne az alapján válogasson be a keretbe játékosokat, hogy korábban mennyi meccsen léptek pályára, vagy éppen azért, mert az adott futballista jó barátságot ápol valamelyik szövetségi vezetővel.

E mellett a másik alapfeltétel, hogy a kapitány Kamerunba költözzön, s persze elfogadja a neki tett fizetési ajánlatot.

A hírek szerint a poszt elsőszámú várományosa a kameruni bajnokcsapat, a Coton Sport 47 éves francia szakvezetője, Denis Lavagne. A szakember már nyilatkozott is a lehetséges kinevezésével kapcsolatban, elmondta, tud róla, hogy őt tartják az első számú favoritnak, de egyelőre nem tud részleteket mondani, szerdáig várni kell ezzel kapcsolatban.

A spanyol Clemente tavaly augusztusban vette át a válogatott irányítását a francia Paul Le Guentől. A selejtezőcsoportban aztán Szenegál mögött végzett együttesével, s nem jutott ki az Afrika-kupára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik