2451 futballista váltott klubot a télen

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2011.02.10. 18:54
null
A 2451 transzfer közül Fernando Torres váltása váltotta ki a legnagyobb visszhangot januárban <br />(fotó: Action Images)
A Nemzetk&ouml;zi Labdar&uacute;g&oacute;-sz&ouml;vets&eacute;g (FIFA) adatai alapj&aacute;n a t&eacute;li &aacute;tigazol&aacute;si szezonban &ouml;sszesen 2451 futballista j&aacute;t&eacute;kjoga cser&eacute;lt gazd&aacute;t.

 

Ezekben az üzletekben a klubok összesen 234 millió eurót mozgattak meg – állítja a FIFA. Ez az adat ugyanakkor némileg meglepő, főleg annak tükrében, hogy korábbi sajtóinformációk szerint csak az angol egyesületek 250 millió eurót költöttek januárban.

A FIFA az internetes Transfer Matching System (TMS) adataira hivatkozva közölte ezeket a számokat, tavaly október óta ez a rendszer rögzíti ugyanis a profi futballisták mozgását. A TMS-nél pontosan mutatják az átigazolási szezonból hátralévő időt, azaz követhető, hogy egy-egy üzlet a határidő lejárta előtt vagy esetleg után jött-e létre. A FIFA jelenleg még 60-70 esetet vizsgál, hogy az átigazolás szabályszerűen történt-e.

A 2451 regisztrált igazolás négy százalékos emelkedést jelent az egy évvel ezelőttihez képest. A FIFA szerint immár több mint 4000 klub használja a TSM-rendszert, mind vételi, mind az eladási esetekben.

Mark Goddard, a TSM-et működtető cég általános igazgatója elárulta, hogy a transzferidőszak csúcsán 115 tagszövetséget érintettek az átigazolások. „Általánosan kifejezve ez azt jelenti, hogy a futballvilág több mint fele használta a rendszerünket, és örömünkre szolgált, hogy nem mutatkoztak működési problémák. Ügyfélszolgálati csapatunk csaknem 1300 esetben nyújtott támogatást és útmutatást a különböző lekérdezések során” – nyilatkozta Goddard.

Goddard elárulta azt is, hogy a két klub megegyezése után a TMS online felületén 20-40 perc időbe telik mindössze egy átigazolást realizálni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik