Afrika: Samuel Eto'o negyedszer lett az Év játékosa a kontinensen

Vágólapra másolva!
2010.12.20. 20:51
null
Eto'o az európai Szuperkupa kivételével mindent megnyert idén az Interrel (Fotó: Action Images)
Az 53 országot tömörítő Afrikai Labdarúgó Konföderáció (CAF) Samuel Eto'ót, az olasz Internazionale kameruni támadóját választotta meg a 2010-es év legjobb futballistájának.

A milánói klubbal idén Bajnokok Ligáját, olasz bajnokságot és Szuperkupát, Olasz Kupát, valamint klubvilágbajnokságot nyerő csatár negyedik alkalommal lett a kontinens legjobbja 2003, 2004 és 2005 után.

Eto'o végül Asamoah Gyan és Didier Drogba elől szerezte meg a címet, ők hárman kerültek fel a végső, három főre leszűkített listára.

Az elefántcsontparti Drogba korábban két alkalommal – legutóbb 2009-ben – kiérdemelte már a titulust, mellette az szólhatott volna, hogy angol klubcsapatával, a Chelsea-vel bajnok lett az idén, ráadásul úgy, hogy a Premier League-ben 32 meccsén 29 gólt szerzett.

Gyan esélyeit leginkább a ghánai válogatottal alapozta meg, hazája színeiben remekelt a nyári, dél-afrikai világbajnokságon, ahol a nemzeti együttes a legjobb nyolcba jutott, s az elődöntőhöz is kevés hiányzott, mivel csak büntetőkkel veszített Uruguay legjobbjaival szemben. 

Az Év csapata a világbajnokságon a negyeddöntőben búcsúzó Ghána lett, míg az Év edzőjének a dél-afrikai viadalon a ghánaiakat irányító Milovan Rajevacot választották. Az Év klubcsapata a klub-vb döntőjéig jutó Mazembe lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik