Brazília: Romáriót képviselővé választották, Bebeto is befutott

Vágólapra másolva!
2010.10.04. 13:58
A hétvégi brazíliai országos választásokon alsóházi mandátumot szerzett Romário, az 1994-es labdarúgó-világbajnokságot megnyerő selecao támadója.

A brazil szocialisták színeiben magát Rio de Janeiróban jelöltető és képviselői mandátumhoz jutó Romário elmondta: elsősorban a sport és a hátrányos helyzetűek, a krónikus betegségben szenvedők érdekében kívánja felhasználni befolyását. A labdarúgástól már visszavonult 44 éves gólvágó húga Down-kórban szenved.

Romário egykori válogatottbeli csatártársa, Bebeto is indult a választáson, és hírügynökségi jelentések szerint kevésbé jó kilátásai ellenére ő is mandátumhoz jutott – igaz, a riói regionális törvényhozásban.

Elemzők szerint Romáriót és a többi hírességet elsősorban a korrupciógyanúba keveredő politikusokból való kiábrándulás juttatta be a törvényhozásba. Részben ezt igazolja, hogy a választáson a cirkuszi bohócból lett televíziós híresség, Tiririca szerezte a legtöbb voksot (több mint 1.3 milliót), aki többek között ilyen üzenetekkel igyekezett a maga oldalára csábítani a választókat: „Hogy mi a képviselők feladata? Fogalmam sincs, de szavazzon rám, és kiderítem az Ön kedvéért!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik