Ismét eltiltották a fantomválogatott edzőjét

Vágólapra másolva!
2010.09.20. 12:49
null
A valódi togói csapat tagjai közül senki sem vett részt a bahreini meccsen (Fotó: Action Images – archív)
Az ideiglenesen működő Togói Labdarúgó-szövetség három évre eltiltotta mindennemű sporttevékenységtől Tchanilé Banát, aki egy saját maga által létrehozott togói válogatottat vezetett a Bahrein elleni felkészülési meccsen. A „szakembert" már augusztusban is eltiltották egy évre, mivel a nyáron az olimpiai csapatot vezette egy nemzetközi tornán engedély nélkül.

A Togói Labdarúgó-szövetség lépett az utóbbi idők egyik legbizarrabb ügyében, és három évre eltiltotta Tchanilé Banát, aki az egyik felelőse az „áltogói" válogatott Bahrein elleni felkészülési mérkőzése megszervezésének.

A beszámolók szerint a csaló futballügynök nem először tett hasonlót: július végén egy kairói tornán vezette az olimpiai válogatottat, amelyről persze a szövetség semmit sem tudott, és ezért augusztusban egy évre eltiltotta.

Az ideiglenes jelleggel működő labdarúgó-szövetség közleménye szerint még vizsgálják az ügyet, mivel Bana minden bizonnyal nem egyedül hozta össze a Bahrein elleni találkozót, és erre utal az is, hogy a Bahreini Labdarúgó-szövetség hivatalos leveleket is kapott a togói szövetségtől.

Mint beszámoltunk róla, a togói nemzeti együttes valódi szövetségi kapitánya, Thierry Froger is teljesen értetlenül állt az eset előtt, mivel a két nappal a bahreini találkozó előtt még Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezőt játszó csapata hazautazott a meccs után.

„A Botswana elleni, gaborone-i ANK-selejtező után a kerettagok visszamentek Európába Johannesburgon keresztül. A technikai stáb Loméba tért vissza, így lehetetlen, hogy bármelyikük Bahreinban lett volna. Elképzelésem nincs, kik játszhattak ott togói válogatottként, de az tuti, hogy nem az én játékosaim voltak!" – mondta Froger a France Footballnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik