Vb 2014: a braziloknak pszichésen kell felkészülniük - Parreira

Vágólapra másolva!
2010.08.25. 09:09
Elsősorban pszichésen kell felkészülnie a rá nehezedő hatalmas nyomásra a brazil labdarúgó-válogatottnak a hazai rendezésű 2014-es világbajnokságra – legalábbis így vélekedik Carlos Alberto Parreira korábbi szövetségi kapitány.

„1950-ben már elvesztettünk otthon egy világbajnokságot, ráadásul a döntőben kaptunk ki, másodszor ezt nem engedhetjük meg" – jelentette ki a brazilokat 1994-ben vb-címig vezető 67 éves szakember, aki hozzátette: a nyomást csak növeli, hogy az elmúlt két vb-n egyformán már a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült a selecao.

A mostani nyári vb-n éppen a házigazda dél-afrikaiakat irányító tréner kifejtette, olyan gigantikus nyomás fog a brazil játékosokra és az edzői stábra nehezedni, hogy elengedhetetlen pszichológus alkalmazása a gárda mellett.

Parreira hátránynak nevezte, hogy a játékosoknak nem kell selejtező mérkőzéseken pályára lépniük. Ezért szerinte sok erős ellenféllel kell a szövetségnek barátságos meccset lekötnie, s lehetőleg minél többet Brazíliába, hogy az Európában futballozók is megszokják a hazai klímát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik