Svájc: a parlament elutasította a FIFA és az UEFA megadóztatását

Vágólapra másolva!
2010.03.09. 18:13
A svájci parlament nem fogadta el azt a javaslatot, hogy meg kellene adóztatni a Nemzetközi és az Európai Labdarúgó-szövetséget.

Mint ismeretes, a világ és Európa labdarúgásának irányításáért felelős szervezetek központja Svájcban található, és mindkét szövetség adómentességet élvez, miközben hatalmas profitra tesz szert – legfőképp a szponzori bevételekből – a nemzetközi tornák szervezésével.

Az Evangélikus Néppárt politikusa, Ruedi Aeschbacher indítványozta, hogy töröljék el a két szövetség adómentességét, mivel Svájcnak a 2008-as Európa-bajnokság csaknem 200 millió svájci frankjába került. Ám csak 58-an támogatták a javaslatot, 116 törvényhozó az adómentesség megtartására szavazott, tízen pedig tartózkodtak. A javaslatot elutasítók indoklása szerint a sportszervezetek fontos szerepet játszanak Svájc életében.

A FIFA és az UEFA mellett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, valamint a röplabdázók, a kerékpárosok, az úszók és a tornászok nemzetközi szövetségének központja is a közép-európai országban található.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik