Denílson: Úgy fogadtak a vietnami csapatnál, mint Kakát Madridban

Vágólapra másolva!
2009.07.06. 17:25
Címkék
Mint beszámoltunk róla, a világ korábbi legdrágább futballistája, Denílson egy félidő és egy gól után elhagyta vietnami csapatát, a Hszi Mang Haj Pongot. A jelenleg hazájában tartózkodó brazil futballista elmondta, úgy fogadták az ázsiai országban, mint Kakát a Real Madridnál. Denílson elárulta, csak azért ment Vietnamba, hogy formába lendüljön, amit bemutatkozó sajtótájékoztatóján is elmondott, de az ázsiai újságírók semmit sem értettek szavaiból.
Denílsont nagy lelkesedéssel fogadták Vietnamban, de nem értették
Fotó: Action Image (archív)
Denílsont nagy lelkesedéssel fogadták Vietnamban, de nem értették
Denílsont nagy lelkesedéssel fogadták Vietnamban, de nem értették
Fotó: Action Image (archív)
Denílsont nagy lelkesedéssel fogadták Vietnamban, de nem értették

Mint honlapunkon olvashatták, Denílson rövid vietnami kalandja nagy port kavart. Az 1998-ban rekord összegű 32 millió dollárért a Betisbe igazoló játékos jelenleg Brazíliában van, és mindent elárult az ázsiai országba szerződésének részleteiről.

„Még legalább két-három évig futballozni szeretnék – szögezte le Denílson az El Paísnak adott nyilatkozatában. – Eldönthettem, hogy még három hónapot játszom Vietnamban, és visszavonulok, vagy visszatérek Brazíliába, hogy felépüljek, és még néhány évig rúgom a labdát.”

„A Hszi Mang Haj Pongtól jó ajánlatot kaptam, és – mivel éppen sérülésből épültem fel – ez volt az egyetlen lehetőség, hogy újra formába lendüljek – folytatta a brazil. – Abban állapodtunk meg, hogy egy hónapot játszom a csapatnál, amíg vissza nem nyerem a formám. Szombaton érkeztem, hétfőn már edzettem. Mondtam az ügynökömnek és a sajtótájékoztatómon is, hogy időre van szükségem. Nem tudom, hogyan fordították le, de nem értettek semmit a szavaimból.”

Denílson azt is elmondta, nagyszerű fogadtatásban volt része Vietnamban, azonban a körülmények finoman szólva sem mérhetők az európai élcsapatoknál megszokotthoz.

„Vietnamba érkezésem szinte olyan volt, mint Kaká bemutatása a Real Madridnál – mondta Denílson. – Igazi sztárként kezeltek, és ez nagyon jó volt. A csapat meccsére azonban szerelésben kellett mennem, mivel nem voltak öltözők. Képzeljék a szünetet, amikor az ember ötven fokban ül a kispadon, mert nincs öltöző!”

DENÍLSON ELSŐ ÉS UTOLSÓ GÓLJA VIETNAMBAN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik