Juhász Roland szerint megérett az idő, hogy klubot váltson

Vágólapra másolva!
2009.06.23. 08:07
Juhász Roland 2005 nyarán szerződött az Anderlechthez, s az azóta eltelt időszakban az idén fordult vele elő először, hogy üres kézzel zárta az idényt. A brüsszeli lilákkal két-két bajnoki címet, illetve belga Szuperkupát, valamint egy Belga Kupát nyerő 25 esztendős magyar hátvéd a trófea nélküli évad után revánsra készül, bár az sem lenne ellenére, ha arra már nem lenne módja. Sőt!
Juhász (jobbra) nem bánná, ha erősebb csapatba kerülne
Juhász (jobbra) nem bánná, ha erősebb csapatba kerülne
Fotó: Action Image (archív)
Juhász (jobbra) nem bánná, ha erősebb csapatba kerülne
Juhász (jobbra) nem bánná, ha erősebb csapatba kerülne
Juhász (jobbra) nem bánná, ha erősebb csapatba kerülne
Fotó: Action Image (archív)
Juhász (jobbra) nem bánná, ha erősebb csapatba kerülne
– Megemésztették már a Standard Liege ellen elveszített bajnoki döntőt?
– Muszáj volt, bár nem ment könnyen – nekem legalábbis nem. Nem szoktam a körülményekre panaszkodni, de határozottan úgy érzem, hogy a Standard megkapta a kellő segítséget az aranyérem megszerzéséhez. Ezért erősen dolgozik bennem a bosszúvágy, mindenképpen szeretném, szeretnénk megmutatni riválisunknak, hogy melyik a legjobb csapat Belgiumban.

– Ezt most úgy mondja, mint aki biztos benne, hogy az Anderlechtnél marad.
– Már elkezdődött a felkészülés, én is a keret tagja vagyok, és az a feladatom, hogy a futballra összpontosítsak, s az előttem álló egy hónapban a lehető legjobb erőállapotba hozzam magam.

– Ez meglehetősen diplomatikusan hangzik.
– Megmondom őszintén, momentán nem izgat különösebben az esetleges klubváltásom; menedzseremnek, Filipovics Vladannak is mindig azt mondom: pletykákkal, híresztelésekkel nincs értelme foglalkozni, ezért csak akkor szóljon, ha konkrétumok vannak. Ilyen jellegű megkeresésről márpedig nem tudok.

– Akkor úgy kérdezem: szívesen maradna Brüsszelben?
– Nyilván nem esne nehezemre, de ha már itt tartunk, szívesebben játszanék az Anderlechtnél erősebb európai csapatban, és azért dolgozom, hogy ez az álmom valóra váljon. Amikor négy éve ide kerültem, a fejlődésem szempontjából optimális választás volt a brüsszeli együttes, s most, hogy július elsején huszonhat éves leszek, talán megérett az idő az újabb váltásra. Nem is talán – igen, megérett rá az idő. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem vagyok kényszerhelyzetben, akkor sem rándul görcsbe a gyomrom, ha a következő évadot is Brüsszelben kezdem, hiszen a bajnoki cím meg a Belga Kupa elhódítása kellő motiváció, nem beszélve arról, hogy a tavalyi Bajnokok Ligája-kisiklásunkat is illene helyrehozni – szóval az európai porond is vár ránk. Úgy fest, erősödik a csapat, ami a trófea nélküli idény után valahol természetes; hoznak például egy belső védőt is a Fiorentinától.

– Ez azért utalhat valamire, nem igaz?
– Igen, így, feltételes módban. Sőt olyat is olvastam, hogy a vezérkarnak van még egy kiszemeltje arra az esetre, ha én távoznék.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

MEGVAN A SORSOLÁS

Elkészítették a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2009–2010-es idényének sorsolását. A bajnoki címvédő Standard Liege az újonc Sint-Truiden ellen kezdi a szezont augusztus elsején, míg Juhász Roland a Kortrijk ellen léphet pályára az első fordulóban, ha marad az Anderlechtnél. Az első nagy rangadóra augusztus utolsó hétvégéjén kerül sor, amikor az elmúlt idényt második helyen záró Anderlecht a Bölöni László vezette Standardot fogadja.

A teljes sorsolást ide kattintva tekintheti meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik