Edzői parancsra fogynia kell a River Plate 100 kilós „Ogréjának”

Vágólapra másolva!
2009.03.03. 17:57
Edzői parancsra fogyókúrába kell kezdenie a River Plate új igazolásának, Cristian Fabbianinak, miután az „Ogre” becenevű játékos több mint száz kilóval mérlegelt… A szurkolók egyik nagy kedvence, aki kultikus figurának számít, nem tud mit tenni – szót fogad.
A szurkolók így is imádják, de a tréner fogyókúrára rendelte: Fabbiani diétázhat
Fotó: Reuters
A szurkolók így is imádják, de a tréner fogyókúrára rendelte: Fabbiani diétázhat
A szurkolók így is imádják, de a tréner fogyókúrára rendelte: Fabbiani diétázhat
Fotó: Reuters
A szurkolók így is imádják, de a tréner fogyókúrára rendelte: Fabbiani diétázhat
Azonnali diétába fog Cristian Fabbiani, a River Plate labdarúgócsapatának csatára, miután az edzői és orvosi stábnál „kiverte a biztosítékot” több mint 100 kilós testsúlya.

Az 1 méter 90 centi magas, „Ogrénak” becézett játékos – aki egy Shrek-maszkkal ünnepelte többször is találatait – 2009 elején érkezett a River Plate-hez kölcsönbe a CFR Clujtól. A „Csefere” 2008-ban a Newell’s Old Boyshoz küldte a súlyproblémákkal küzdő (ellenben meglehetősen gólerős) támadót.

Fabbianit „finom célzásként” kihagyta edzője a keretből a Deportivo San Martin elleni Libertadores-kupa-mérkőzés előtt. A csatár súlya központi kérdés lett az argentin futballrajongók körében, édesanyját több rádió és újság is felhívta, hogy a „kissrác” étkezési szokásairól kérdezősködjön. Trénere, a volt válogatott Nestor Gorosito szerint a támadónak jobban oda kell figyelnie magára.

„Azt mondtam neki, hogy hiába eszik rengeteg salátát, az ugyanúgy étel. Egy marha is folyamatosan füvet legel, de egész nap, aztán szép nagyra nő… Fabbianinak felelősségteljesen kell viselkednie, oda kell figyelnie magára, és le kell fogynia. Nem 92 vagy 93 kilóra, de 97-re minimum, mert most száz fölött van” – nyilatkozta egy rádiónak a szakvezető.

„Így nem tudom megfelelően használni, nekem egy 90 perces játékos kell, nem pedig egy olyan, akit jó esetben fél órára tudok pályára küldeni” – tette hozzá.

Fabbiani maga nem csinált nagy ügyet a felhajtásból.

„Ilyen az alkatom, nem tudok sokat tenni. De vasárnap mindenképpen játszani akarok az Arsenal de Sarandí ellen, és a játékommal remélem, elhallgattatom a kritikusokat” – mondta.

A LÉCET KETTÉTÖRŐ 150 KILÓS LEGENDA

Minden idők leghíresebb túlsúlyos játékosa alighanem William Foulke, a 20. század elejének hírneves angol kapusa, aki „jó napjain” 150 kiló volt és mindent megevett, ami elé került… Egy esetben többek közt új csapattársai reggelijét is, ugyanis a Chelsea labdarúgói nem voltak felkészülve arra, hogy a frissen igazolt Foulke beront a kantinba és totális pusztítást rendez.

Három FA-kupa-döntőn játszott, egyszeres válogatott. Karrierjét több színes esemény is feldobta: kergetett bírót, valamint egyszer le kellett fújni miatta egy meccset, mert unalmában a felső lécen húzódzkodott, az meg kettétört a rendkívüli megterheléstől.

A GÓLLÖVÉSBEN NEM ZAVARJA A 100 KILÓ...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik