Parádés gólok a felezővonal közeléből, Beckhamtől Maradonáig

Vágólapra másolva!
2009.03.02. 10:58
Giuseppe Mascara a vasárnapi 4–0-ra végződő Catania–Palermo szicíliai derbin parádés gólt szerzett a kezdőkör közeléből. A fantasztikus emelés kapcsán összegyűjtöttünk néhány emlékezetes találatot, melyet a félpályáról szereztek. A névsor talán mindent elárul: David Beckham, José Luis Chilavert, Diego Maradona.
A Catania könnyedén, 4–0-ra győzött a Palermo ellen a Serie A 26. fordulójában. A találkozó Giuseppe Mascara félpályáról szerzett gólja miatt marad emlékezetes.

MASCARA-GÓL A PALERMO ELLEN

MASCARA-GÓL A PALERMO ELLEN



David Beckham rúgótechnikáját aligha kell bemutatni. Persze azért ő sem mindennap talál az ellenfél hálójába a felezővonal közeléből. Először az 1997-1998-as idényben a Wimbledonnak lőtt gólt a saját térfeléről, majd több mint 10 évvel később az Egyesült Államokban a Kansas City ellen is remekelt.

BECKHAM FÉLPÁLYÁS GÓLJA A GALAXYBAN (2008)


BECKHAM SAJÁT TÉRFELÉRŐL LŐTT GÓLJA (1997–1998-AS SZEZON)



Diego Maradona még az 1985-1986-os idényben a Verona elleni találkozón vette észre remekül, hogy rosszul helyezkedik az ellenfél kapusa. Az argentin zseni mintegy 40 méterről célozta és találta el a kaput. A mérkőzést végül a Napoli nyerte 5–0-ra.

MARADONA GÓLJA A VERONÁNAK (1985–1986-OS SZEZON)



A remek szabadrúgásairól is ismert paraguayi kapus, José Luis Chilavert 1993-ban a Velez Sarsfield–River Plate mérkőzésen lőtt saját térfeléről a kapuba. Chilavert mintegy 60 méterről, szabadrúgásból volt eredményes.

CHILAVERT 60 MÉTERES SZABADRÚGÁSA



Magyar pályán is láthattunk a fent említettekhez hasonló klasszis megoldást, méghozzá Dvéri Zsolttól. Az akkor Újpestben játszó Dvéri lepett meg mindenkit azzal, hogy mintegy 40 méterről vette be a Zalaegerszeg kapuját.

DVÉRI 40-RŐL A ZALAEGERSZEG ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik