Korábbi csapattársa szerint Huszti nélkül is jól megy a Hannovernek

Vágólapra másolva!
2009.02.16. 14:07
Robert Enke, a Hannover kapusa az orosz Szport Ekszpressznek elmondta, vegyes érzelmekkel gondol Huszti Szabolcs távozására a német csapattól. A játékos szerint nagy veszteség légiósunk átigazolása a Zenitbe, de nélküle is jól helytáll a Hannover. Közben a magyar válogatott futballista úgy vélekedett, hogy egyre inkább beilleszkedik a szentpétervári együttesbe.
Huszti a Himki elleni felkészülési meccsen gólpasszt adott
Fotó: fc-zenit.ru
Huszti a Himki elleni felkészülési meccsen gólpasszt adott
Huszti a Himki elleni felkészülési meccsen gólpasszt adott
Fotó: fc-zenit.ru
Huszti a Himki elleni felkészülési meccsen gólpasszt adott

Az orosz Szport Ekszpressz napilap munkatársa a hétvégén Németországban járt, hogy információt gyűjtsön a Zenit UEFA-kupa-beli ellenfeléről, a Stuttgartról. A lap szakírója Robert Enkével, Huszti Szabolcs korábbi csapata, a Hannover kapusával is elbeszélgetett a Stuttgart elleni 3–3-as döntetlen után.

A német hálóőr elmondta, nagy veszteségnek tartja Huszti távozását, mivel kiváló labdarúgónak tartja a magyart, ám úgy véli, hogy a Hannover az utóbbi mérkőzésein nélküle is jól helytállt.

„Huszti Szabolcs kiváló játékos, aki nagyszerű teljesítményre képes. Mindig veszélyes az ellenfél kapujára, jól járt vele a Zenit – fogalmazott Enke. – Másrészt azonban úgy érzem, hogy a Hannover megoldotta a magyar futballista pótlását, mivel legyőztük a Schalkét és ikszeltünk a Stuttgarttal. Mindenesetre a Zenit és a Stuttgart UEFA-kupa-beli párharca során nem drukkolok senkinek, győzzön a jobbik.”

Huszti Szabolcs egyébként a Himkivel játszott hétvégi felkészülési mérkőzés után elmondta, egyre otthonosabban érzi magát a Zenitben, annak ellenére, hogy betegsége hátráltatta a munkáját. A légiós egyébként gólpasszt adott az 1–1-re végződő találkozón.

„Az volt a különbség a Himki és a Vojvodina elleni meccsek között, hogy szombaton fáradtabbak voltunk, ezért nem tudtunk nyerni – fejtette ki Huszti, aki a Vojvodina ellen gólt is lőtt. – Még nem vagyok a legjobb formában a betegségem miatt, de úgy gondolom, hogy a következő mérkőzéseken jobb teljesítményt nyújtok majd.”

„Egyre jobban beilleszkedem a csapatba – folytatta a Zenit új szerzeménye. – Fontos megtalálni a közös hangot a társakkal. A betegségem sajnos hátráltatott abban, hogy megismerjem a többi játékost, de már jó úton járok.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik