Messi gólt lőtt a franciáknak, mégsem teljesen elégedett a játékával

Vágólapra másolva!
2009.02.12. 15:03
Hiába vette ki részét egy pazar góllal a franciák elleni győzelemből Lionel Messi, a Barcelona argentin üdvöskéje koránt sincs teljesen megelégedve a válogatottban mutatott formájával. Diego Maradona viszont ismét agyondicsérte játékosát, aki szerinte olyan viszonyban van a labdával, mintha az a testrésze lenne. A franciák nincsenek nagyon letörve a 2–0-s vereség után, Henry egyáltalán nem tulajdonít jelentőséget a marseille-i mérkőzésnek.
Maradona nem dühében ordít játékosaival, Messi góljának örül
Fotó: Reuters
Maradona nem dühében ordít játékosaival, Messi góljának örül
Maradona nem dühében ordít játékosaival, Messi góljának örül
Fotó: Reuters
Maradona nem dühében ordít játékosaival, Messi góljának örül

A franciáknak lőtt góljával valószínűleg nincs problémája Messinek – akit a közönség felállva ünnepelt a lefújás után –, összességében azonban nem volt elégedett a teljesítményével.

„A válogatottban még messze vagyok attól a formától, mint amilyenben a Barcelonában futballozom az utóbbi időben. Remélem azonban, hogy hamarosan ott is a legjobbamat tudom nyújtani – nyilatkozta önkritikusan Messi a találkozó után. – Nagy meccs volt, különleges győzelmet arattunk, mert a franciáknak nagyon erős csapatuk van. Megvertük a vb-ezüstérmest, szerintem rászolgálunk az elismerésre.”

„Nem mondott semmi különöset. Gratulált a csapatnak a győzelemhez, és megerősítette, hogy ugyanezzel a mentalitással kell játszanunk a továbbiakban is” – osztotta meg Messi az újságírókkal, mit szólt Maradona a győzelemhez.

Nos, ha a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya nem is dicsérte szembe, a nyilvánosság előtt már nem titkolta, hogy ismét lenyűgözte őt a Barcelona klasszisa.

„Fantasztikusan játszott. A labda mintha a testrésze lenne, lehetetlen elvenni tőle – kezdte a bókokat Maradona, majd Messi csapatmunkájára hívta fel a figyelmet. – Ha segítenie kell védekezésben, azt teszi. Érezte, hogy az első húsz percben nagy nyomás alatt játszunk, így keményen dolgozott csatártársával (Agüeróval) labda nélkül is. Összességében büszke és elégedett vagyok, a csapat megértette, milyen fontos, hogy felülkerekedjünk a labdabirtoklásban.”

A másik oldal érthetően nem volt ilyen remek hangulatban a lefújás után, ám temetői hangulatra nem kell gondolni. A francia játékosok hangsúlyozták, hogy a világ egyik legjobb válogatottjától kaptak ki, s ráadásul nem is játszottak rosszul.

„A második félidőben nem remekeltünk, de az első játékrészben kifejezetten jó teljesítményt nyújtottunk. Az első gól rosszul érintett bennünket, utána az argentinok játszhatták kedvenc játékukat, ami a labdatartásra épül. Láthattuk, hogy gyorsabban kell játszanunk, nem csak arra várni, hogy valamelyikünk megvillanjon” – elemezte a találkozót Franck Ribéry.

Thierry Henry nem aggódik különösképpen az eredmény miatt, szerinte az nem sokat számít.

„Csupán egy presztízsmeccset vesztettünk el. Ami fontos, az a Litvánia elleni selejtezőnk (március 28-án) lesz. Emlékszem, amikor 2003 novemberében 3–0-ra megvertük a németeket, mindenki el volt ájulva tőlünk, aztán láthattuk, mi lett a 2004-es Eb-n.”

FRANCIAORSZÁG–ARGENTÍNA 0–2

0–1, Gutiérrez



0–2, Messi



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik