Kolozsvári huzavona: Trombetta ment, visszajött, végül mégsem marad

Vágólapra másolva!
2009.01.07. 18:23
Egyre követhetetlenebb, ami Kolozsváron edzőváltás címén történik. Az ősszel Bajnokok Ligája-résztvevő CFR Cluj a legújabb álláspont szerint mégsem hosszabbít szerződést Maurizio Trombettával, akinek talpára néhány hete útilaput kötöttek, azonban karácsony előtt a hosszabbításáról lehetett olvasni.
Trombetta: "Most menjek vagy maradjak?"
Fotó: Action Images (archív)
Trombetta: "Most menjek vagy maradjak?"
Trombetta: "Most menjek vagy maradjak?"
Fotó: Action Images (archív)
Trombetta: "Most menjek vagy maradjak?"

Iuliu Muresan elnök szerdán úgy nyilatkozott a GSP televíziónak, hogy nem írnak alá új kontraktust Maurizio Trombettával. A 46 éves trénert december közepén menesztette a Pászkány Árpád tulajdonában lévő klub a gyenge bajnoki eredmények miatt, ám karácsony előtt már arról lehetett olvasni, hogy mégis vele hosszabbítanak szerződést.

Cabrini (jobbra) lehet a végső befutó
Cabrini (jobbra) lehet a végső befutó
Állítólag a kolozsvári vezetés nem jutott zöldágra a Trombetta helyére kiszemelt Oleg Protaszovval, míg Dusan Uhrin szerződtetése azért hiúsult meg, mert egy romániai rendelkezés szerint egy edző egy évben csak egy csapatnál dolgozhat – a nyárig pedig nem akartak várni a korábban Temesváron dolgozó Uhrin szerződtetésével. Így Iuliu Muresan klubelnök karácsony előtt azt nyilatkozta: 95 %, hogy Trombetta marad, és ezt már vele is közölte.

Úgy tűnik, a „titokzatos 5 %” válik mégis valóra, ugyanis Muresan a GSP csatornának kijelentette: Trombetta biztosan nem folytatja a klubnál. A lehetséges utóddal tárgyalnak, és a klubelnök ígérete szerint jövő héten be is mutatják.

Olasz információk szerint azonban mégis olasz edzője maradhat a klubnak Antonio Cabrini személyében. A 73-szoros olasz válogatott labdarúgó 1982-ben visszavonulása után több kisebb olasz csapatot is trenírozott, majd 2007 szeptembere óta a szíriai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik