Japán bronzot ért egy szép akció és Jamazaki Maszato gólja

Vágólapra másolva!
2008.12.21. 10:51
A japán Gamba Oszaka szerezte meg a klubvilágbajnokság harmadik helyét, miután Jamazaki Maszato szép góljával 1–0-ra legyőzte a mexikói Pachucát Jokohamában. A Pachuca sokkal többet birtokolta a labdát a mérkőzésen, de kapura nem volt igazából veszélyes, a japánok pedig egy szép kombináció után a maguk javára tudták eldönteni a bronzmérkőzést.
Jamazakit itt legyőzte a túlerő, de a végén a japán csatár örülhetett
Fotó: Reuters
Jamazakit itt legyőzte a túlerő, de a végén a japán csatár örülhetett
Jamazakit itt legyőzte a túlerő, de a végén a japán csatár örülhetett
Fotó: Reuters
Jamazakit itt legyőzte a túlerő, de a végén a japán csatár örülhetett

Egy gól is elég volt a bronzéremhez a Japánban zajló klubvilágbajnokságon, és annak az egy gólnak a hazaiak örülhettek: a Gamba Oszaka csatára, Jamazaki Maszato a 29. percben talált be a mexikói Pachuca hálójába, ezzel eldöntve a mérkőzést.

Az első tíz perc felejthetőre sikeredett, majd a Pachuca kapusa, Calero okozott egy kis izgalmat, mikor egy sárga lapért cserébe a tizenhatoson kívül ért kézzel a labdához. A szabadrúgást a specialista Endo Jamagucsinak hagyta, de nem kellett volna, mert a csapatkapitány a sorfalba lőtt.

A labdát sokkal többet birtokló Pachuca igazából nem tudott komoly veszélyt teremteni, pedig a japán védelem „áttörhetetlenségéről” a Manchester United játékosai tudnának mesélni…

A mexikóiak legaktívabb játékosa, Giménez a 27. percben megtornáztatta a hazai kapust, de Fudzsigaja védte szabadrúgását, két perc múlva pedig már a hazaiaknál volt az előny.

Jamagucsi Bandóhoz passzolt, aki nagyon okosan átlöbbölt a mexikói védők fölött, pont Jamazaki elé, aki kíméletlenül belőtte a kínálkozó ziccert (0–1).

Két perccel később már majdnem kettő volt a japánok előnye: Lucas beadását Bando dropból küldte rá, de Calero lábbal szögletre mentett, hatalmas bravúrral.

A ritmust nem igazán találó Pachuca a második félidőben is elsősorban a levegőbe puffogtatott (szó szerint…), Montes és Aguilar sem talált kaput jó helyzetből. A mexikóiak nagy fölénybe kerültek, de hiába táboroztak le a japánok térfelén, a egyenlítéshez nem kerültek közelebb.

A végén még a csereként beállt Futagava Aguilar legázolásáért közelről szemügyre vehette a piros lapot (ez volt a torna első kiállítása), de ez sem segített a Pachucán: Jamazaki gólja 1–0-s Gamba-győzelmet és japán bronzot eredményezett. A döntőt 11.30-tól vívja az ecuadori LDU Quito és az angol Manchester United.

KLUB-VB

A 3. HELYÉRT
Pachuca (mexikói)–Gamba Oszaka (japán) 0–1 (0–1)
Jokohamai Nemzetközi Stadion, Jokohama. V.: Júlio Díaz (chilei)
Pachuca: Calero – L. López, Aguilar, J. Correa, M. Pérez – Alvarez (Montes, 51.), Giménez, Caballero (Manon, 74.), C. Correa, G. Rodríguez – Cárdenas (J. Torres, 46.)
Vezetőedző: Enrique Meza
Gamba: Fudzsigaja – Kadzsi, Nakazava, Jamagucsi, Endo – Jaszuda M., Miodzsin, Hasimoto, Bando (Futagava 64.) – Lucas (Takei 77.), Jamazaki
Vezetőedző: Nisino Akira
Gólszerző: Jamazaki (29.)
Sárga lap: G. Rodríguez (6.), Calero (15.), L. López (79.), ill. Jamazaki (82.), Fudzsigaja (92.)
Kiállítva: Futagava (93.)

KLUB-VB


Helyosztók
December 18., Jokohama, az 5. helyért: al-Ahli–Adelaide United 0–1 (Cristiano 7.)
December 21., Jokohama, a 3. helyért: Pachuca–Gamba Oszaka 0–1 (Jamazaki 29.)
December 21., Jokohama, a döntő: LDU Quito–Manchester United
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik