Huszti válthatja a Celticnél a Strachannel összebalhézó ír szélsőt

Vágólapra másolva!
2008.12.18. 11:02
Skót és angol sajtóértesülések szerint egyre növekednek Huszti Szabolcs esélyei arra, hogy a Celtic játékosa legyen. A glasgow-i klub a Daily Mail információi szerint januárban ajánlatot akar tenni a 2008–2009-es szezon végén lejáró szerződésű szélsőre, de az eseményeket felgyorsíthatja, hogy Gordon Strachan menedzser összeugrott a Celtic egyik legjobbjával, Aiden McGeadyvel. A labdarúgó sérelmei miatt a játékos-szakszervezethez fordult, és elképzelhető, hogy Münchenbe költözik, ebben az esetben pedig Huszti már a télen kiköthet Skóciában.
Elválnak útjaik? McGeady és Strachan kapcsolata nagyon megromlott
Fotó: Action Images (archív)
Elválnak útjaik? McGeady és Strachan kapcsolata nagyon megromlott
Elválnak útjaik? McGeady és Strachan kapcsolata nagyon megromlott
Fotó: Action Images (archív)
Elválnak útjaik? McGeady és Strachan kapcsolata nagyon megromlott
A skót Daily Record sportrovatának értesülései szerint a Celtic már januárban szerződtetheti Huszti Szabolcsot, ha a Gordon Strachan menedzserrel összevesző Aiden McGeady távozik a klubtól.

A glasgow-i zöld-fehérek egyik legnagyobb értékének tartott balszélső nagyon csúnyán összeugrott a menedzserrel, aki egy öltözői veszekedés után megbüntette kétheti bérére (ez 30 ezer font körül van), ráadásul két hétre el is tiltotta az első csapat edzéseiről, így pedig McGeady a Rangers elleni csúcsderbiről is lemarad.

A nagyon dühös ír szélső csütörtökön a játékos-szakszervezethez fordult a szerinte jogtalan és aránytalanul kemény büntetés miatt.

Mivel Strachan döntésével teljesen egyetért a klub vezetősége is, könnyen lehet, hogy McGeadynek januárban nem lesz maradása – főleg, hogy a Bayern München, a Sunderland, a Newcastle United és a Middlesbrough is szerződtetné a kegyvesztett középpályást. David Holbrook, a szélső ügynöke azt állítja, hogy egyelőre a Celtichez még nem futott be hivatalos érdeklődés McGeady iránt.

A Daily Record szerint Strachan külön kérte a Celtic ügyvezetőjét, Peter Lawwellt, hogy mihamarabb kezdje meg a tárgyalásokat Husztival és a Hannoverrel is. A magyar válogatott szélsőnek 2009 júniusában lejár a szerződése, és januártól szabadon tárgyalhat az érdeklődőkkel – ha a Celticnek sürgős az ügy, akkor viszont még januárban, „akciós áron” elkelhet. Ez annyiban a német csapatnak is megfelelő lenne, hogy még pénzt kaphat Husztiért, akit a Hannover 210 ezer fontért vásárolt meg 2006 nyarán a francia Metztől.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik