A portugálok filmet forgatnak Fehér Miklós halálának évfordulójára

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.11.04. 18:31
A portugálok emlékfilmet készítenek Fehér Miklósról, a Benfica 2004-ben elhunyt magyar válogatott labdarúgójáról. A filmet a tragédia ötéves évfordulóján, 2009. január 25-én mutatják be. Erről a játékos édesanyja számolt be a Kisalföld című napilapnak.
Fehér Miklós lassan öt éve nincs közöttünk
Foró: Németh Ferenc (NS-archív)
Fehér Miklós lassan öt éve nincs közöttünk
Fehér Miklós lassan öt éve nincs közöttünk
Foró: Németh Ferenc (NS-archív)
Fehér Miklós lassan öt éve nincs közöttünk

„Miki halálának ötéves évfordulójára a portugálok egy emlékfilmet szeretnének forgatni. Már fel is vették velünk a kapcsolatot, ugyanis az engedélyünk nélkül nem akartak nekivágni a forgatásnak. Úgy tudjuk, a filmet épp az évforduló napján mutatnák be a portugál televízióban” - nyilatkozta a Kisalföld című napilapnak Fehér Miklósné, a játékos édesanyja.

A Benfica egyébként a film mellett egy nagyobb megemlékezést is szervez január 25-re, Fehér Miklós halálának ötödik évfordulójára.

In memoriam Fehér Miklós címmel Magyarországon is készült film, amit itthon az egyik televíziós csatornán 2006 elején vetítettek le, de az alkotásból készült DVD végül nem került kereskedelmi forgalomba.

Fehér 2004-ben a Guimaraes elleni idegenbeli mérkőzés utolsó perceiben összeesett és az orvosi segítség, valamint a kórházba szállítás ellenére sem sikerült megmenteni az életét.

A sors úgy hozta, idén éppen halottak napján, november 2-án játszott újra a Vitoria Guimaraes otthonában a Benfica. A mérkőzés előtt – ahogy a tragédia óta minden évben – megemlékeztek a fiatalon elhunyt csatárról.

A játékosok koszorút, virágokat helyeztek el a pályán, majd összeölelkezve adóztak Fehér emléke előtt. A találkozót 2–1-re a lisszaboniak nyerték.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik