A Galaxy edzője már nem Arénázik a Beckham-kölcsön miatt

Vágólapra másolva!
2008.10.31. 12:14
Bruce Arena, a Los Angeles Galaxy vezetőedzője, ellentétben korábbi álláspontjával, azt mondta, David Beckham kölcsönadása az AC Milannak kifejezetten jót tesz az amerikai profi labdarúgó ligában (MLS) szereplő csapatnak.
Arena: Ha Beckhamnek jó, nekünk is jó
Fotó: Reuters (archív)
Arena: Ha Beckhamnek jó, nekünk is jó
Arena: Ha Beckhamnek jó, nekünk is jó
Fotó: Reuters (archív)
Arena: Ha Beckhamnek jó, nekünk is jó

„Minden rendben, jó érzéseim vannak a helyzettel kapcsolatban. Az AC Milannal folyamatosan kapcsolatban állunk, és együttműködési szerződést is kötünk majd velük” – mondta Bruce Arena.

„A rövidtávú kölcsönjáték működik, hiszen a DC Unitednél már kipróbáltam Marco Etcheverry, Jaime Moreno és Ben Olsen esetében, és minden rendben volt. Nincs is ezzel semmi problémám” – tette hozzá a tréner.

David Beckham két hónapra írt alá kölcsönszerződést az olasz AC Milannal, hogy a téli időszakban, míg az MLS rájátszása zajlik, ahova a Galaxy nem jutott be, edzésben legyen, és az angol labdarúgó-válogatott rendelkezésére álljon.

Az MLS-ben márciusban kezdődik a szezon, ami épp egybeesik Beckham tervezett visszatérésével. Ahogy azt Arena mondta, az egyetlen kérdéses pont a kölcsön időtartama volt, és noha az edző még nem látja át ennek részleteit, reméli, a szezonnyitó mérkőzésen már részt vehet az angol sztár.

„Tisztában vagyunk vele, hogy az idei szezonban nem játszottunk jól, épp ezért fontos, hogy megfelelően kezdjük a következő idényt. Ehhez azonban szükség van a csapat kulcsjátékosaira, köztük Davidre, akinek ha jót tesz a kölcsönjáték, azzal csak nyer a csapat” – mondta az edző.

„Biztonsággal állíthatom, profitálni fogunk az együttműködési megállapodásból is; jó hatással lesz a klubra, hogy egy ilyen szintű csapattal áll szoros kapcsolatban” – zárta mondandóját Arena.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik