Bemutatott a Rangers-híveknek a „Szent Kapus”, baja lesz belőle

Vágólapra másolva!
2008.09.09. 17:29
A Skót Labdarúgó Szövetség (SFA) fegyelmi bizottsága eljárást indított a Rangers szurkolóinak a glasgow-i derbin bemutató Artur Boruc ellen. A Celtic kapusának nem épp udvarias gesztusát a fényképészek kapták le a meccs alatt. Boruc egyébként is hajlamos „elborulni” a Rangers elleni derbiken: 2006-ban is mutogatott az ősi ellenség drukkereinek (figyelmeztetést kapott), és két és fél év alatt hatodszor részesülhet hivatalos feddésben provokációi miatt.
Nem volt jó derbije: Boruc rosszul védett, mutogatott, megbüntethetik
Fotó: Action Images
Nem volt jó derbije: Boruc rosszul védett, mutogatott, megbüntethetik
Nem volt jó derbije: Boruc rosszul védett, mutogatott, megbüntethetik
Fotó: Action Images
Nem volt jó derbije: Boruc rosszul védett, mutogatott, megbüntethetik

A saját szurkolói dalokat írnak róla és „Szent Kapusnak” hívják, az ősi ellenség drukkerei alighanem mindennél és mindenkinél jobban utálják: Artur Borucnak, a Celtic kapusának igen szélsőséges a megítélése Glasgow kék-fehér és zöld-fehér felében…

A Rangers drukkereivel már többször is összetűzésbe került lengyel válogatott kapusra legújabb magánszáma miatt fegyelmi eljárás vár: a fényképek tanúsága szerint bemutatott a protestánsok híveinek a Celtic–Rangers (2–4) derbi alatt, már nem először Skóciában eltöltött évei alatt.

Borucnak az elmúlt két és fél év alatt hat (!) balhéja is volt a Rangers-szurkolókkal: viselt már az Ibroxban a pápa képével nyomott pólót (nem bölcs ötlet arrafelé), mutogatott fordított V-jeleket (nem kevéssé sértő gesztus a szigetországban), és látványos keresztvetéseit sem szokták értékelni a kék-fehérek fanatikusai… A mostani mutogatás (ezúttal a középső ujj játszotta a főszerepet) után már a Skót Labdarúgó Szövetségnek is elege lett.

„Már vizsgáljuk az esetet a sajtóban megjelent fotók alapján. Borucnak szeptember 16-án kell a fegyelmi bizottság elé állnia, annak következő ülésén. A játékosnak felelnie kell a bizottság előtt, és meg kell magyaráznia tettét” – hangzott az SFA közleménye.

Ha a „Szent Kapus” provokációját bizonyítottnak találják, valószínűleg Boruc nem ússza meg szárazon, és komoly büntetést kap.

Mintha nem lenne neki elég, hogy pocsékul védett a derbin, és még ki is kapott a Celtic…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik