A Celtic nyerte a skót rangadót a Rangers ellen

Vágólapra másolva!
2008.04.27. 15:39
Negyedszer csapott össze egymással idén a Celtic és a Rangers a skót bajnokságban. Mind a négy találkozón a hazai csapat nyert, így ez a párharc 2-2-re végződött idén. A Bajnoki cím sorsa azonban még nem dőlt el, így további izgalmak várhatóak a skót bajnokság hajrájában
Scott McDonald (balra) két szép gólt szerzett a Ranges elleni mérkőzésen
Fotó: Reuters (archív)
Scott McDonald (balra) két szép gólt szerzett a Ranges elleni mérkőzésen
Scott McDonald (balra) két szép gólt szerzett a Ranges elleni mérkőzésen
Fotó: Reuters (archív)
Scott McDonald (balra) két szép gólt szerzett a Ranges elleni mérkőzésen

Mindkét csapat huszonnégy győzelemmel várta a találkozót, a nagy különbség azonban az, hogy a Celtic harmincnégy, a Rangers viszont csak harmincegy meccset játszott eddig a bajnokságban.

A második helyezett Rangers hátránya két pont volt meccs előtt a nagy riválissal szemben.

Remekül kezdte a rangadót a bajnoki éllovas Celtic, és már a negyedik percben megszerezte a vezetést: Scott McDonaldot felejtették üresen a védők, a zöld-fehérek támadója pedig tíz méterről értékesítette a ziccert. (1-0)

Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, mert a húsz percelteltével már 1-1 volt az állás, miután egy szögletet követően David Weir fejelt a hazaiak kapujába.

A fordítás is sikerült a Rangersnek, miután a 29. percben egy újabb jobboldali szögletet követően Daniel Cousin csúsztatása után megint a Celtic kapujába került a labda. (1-2)

A szünetre mégis 2-2-es állásnál vonultak a csapatok, miután a 43. percben McDonald ismét villant, és tizenhét méterről parádésan emelt Neil Alexander kapujába.

A remek első félidő után, a másodikat már óvatosabban kezdték a csapatok, az első tíz percben inkább a Celtic előtt adódtak lehetőségek.

A döntetlen a Ranges számára volt jó eredmény, így érthető, hogy a vendégek inkább kivárásra játszottak.

A 69. percben aztán ismét a Celtic került előnybe: McDonaldot faultolták a vendégek tizenhatosának vonalánál – talán belül, talán nem. A játékvezető mindenesetre tizenegyest ítélt, Barry Robson pedig értékesítette a büntetőt: a kapu közepébe vágta a labdát. (3-2)

Több gól már nem esett a meccsen, így a Celtic otthon tudta tartani mind a három pontot. A zöld fehérek ezzel már öt ponttal vezetnek, viszont mivel kevesebb meccset játszottak, mint a Rangers, bármelyikük megnyerheti még a bajnokságot.

SKÓT LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG
35.FORDULÓ

Celtic – Rangers 3-2 (McDonald 4.p, 43.p, Robson 70.p ill. Weir 17.p, Cousin 29.p)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik