Hugo Sanchezt Scolari vagy Lippi válthatja a kapitányi poszton?

Vágólapra másolva!
2008.04.01. 11:25
Leváltották posztjáról Hugo Sanchezt, a mexikói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, miután az általa vezetett válogatott nem jutott ki a nyári ötkarikás játékokra a CONCACAF-zóna kvalifikációs tornájáról. A mexikói lapok lehetséges utódai között több sztáredzőt is megemlítettek.
Hugo Sanchez a jövőben nem irányíthatja hazája válogatottját
Fotó: Action Images
Hugo Sanchez a jövőben nem irányíthatja hazája válogatottját
Hugo Sanchez a jövőben nem irányíthatja hazája válogatottját
Fotó: Action Images
Hugo Sanchez a jövőben nem irányíthatja hazája válogatottját

Hugo Sanchez leváltásának hírét a közép-amerikai ország szövetségének főtitkára, Decio de Maria jelentette be.

Ideiglenes utódja az U17-es válogatottal 2005-ben világbajnoki címet nyerő Jesus Ramires lesz, míg végleges megoldásként a brazil Luiz Felipe Scolari, az argentin José Pekerman és az olasz Marcelo Lippi neve vetődött fel mexikói lapértesülések szerint.

Sanchez menesztése egyrészt érthető, hiszen az ország utánpótlás csapatai a világ élvonalába tartoznak, ezért az olimpiai szereplés elmaradását hatalmas kudarcként élik meg Mexikóban.

Másrészt viszont, ha csak a felnőtt válogatottat vesszük figyelembe, akkor nagyon is meglepő döntés született.

Nyáron a Copa Americán, Mexikó meggyőző játékot bemutatva a harmadik helyen végzett, Brazília és Argentína mögött. Sőt a Rafa Marquez és Nery Castillo fémjelezte csapat a csoportmeccsek során még a későbbi győztes ötszörös világbajnokot is megverte.

Hogy a hírbehozott sztáredzők közül sikerül-e valakit Mexikóba csábítani az erősen kérdéses. Ha azonban ez mégis összejönne, akkor az ország válogatottja akár nagy meglepetést is okozhatna a 2010-es világbajnokságon.

Addigra ugyanis alapemberré válhatnak a válogatottban, a 2005-ben világbajnoki címet nyert fiatalok, köztük a Barcelona brazil származású, de mexikói színekben szereplő zsenije, Dos Santos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik