Romariót felmentették a doppingvádak alól, így újra játszhat

Vágólapra másolva!
2008.02.15. 14:58
Felmentették Romariót, a brazilok válogatott világbajnok labdarúgóját a doppingvádak alól, aki így visszatérhet a pályára. A helyi legfelsőbb sportbíróság elfogadta a korábbi klasszis védekezését, miszerint a lebukásához vezető finasterid nevű szert hajhullás ellen szedte. A támadó így elképzelhető, hogy annak ellenére szerepel majd a Vasco da Gama együttesében, hogy múlt hét csütörtökön elhagyta a csapatot.
Romario újra játszik a Vascóban?
Imago
Romario újra játszik a Vascóban?
Romario újra játszik a Vascóban?
Imago
Romario újra játszik a Vascóban?

"Korábban is használtam már, tudtam, hogy szerepel a doppinglistán, de nem értem, miért került oda, amikor nem leszek sem gyorsabb, sem kitartóbb tőle, a hajhullás ellen viszont nagyon hatásos" – nyilatkozta a veterán csatár a szerről.

A volt válogatott futballista korábban azt mondta, hogy március 30-án abbahagyja a játékot, mert azon a napon járt volna le jelenlegi szerződése, azonban a mostani döntés megváltoztathatja a korábbi elhatározást.

Romário tavaly október 28. óta nem lépett pályára, mivel doppingvétség miatt 120 napos eltiltást kapott, ami április 19-ig szólt volna eredetileg, azonban ez a döntés már nem érvényes.

Az 1994-es világbajnokság egyik hőse nyolc napja közölte azt, hogy távozik a Vasco da Gama kispadjáról és a csapattól is, ugyanis összeveszett a klub elnökével, Eurico Mirandával, mert a sportvezető Alan Kardecet követelte a csapatba.

Azonban a játékos mostani nyilatkozata alapján ez nem biztos, hiszen kijelentette, hogy nagyszerű kapcsolata van a Vascóval, amelyhez március 30-ig szerződés köti az egyesülethez.

„Beszélni fogok Euricóval, és meglátjuk, hogy van-e esély arra, hogy pályára léphessek a csapatban” – nyilatkozta a veterán csatár, aki ezután hozzátette, hogy nem szeretné folytatni edzői pályafutását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik