Abutrika gólja tornagyőzelmet és címvédést ért Egyiptomnak

Vágólapra másolva!
2008.02.10. 20:02
A címvédő Egyiptom vasárnap 1-0-ra legyőzte Kamerunt a döntőben, így haodszor nyerte meg az Afrikai Nemzetek Kupáját. Az egyetlen gólt a 76. percben Mohamed Abutrika rúgta.
Egyiptom hatodszor nyerte meg a kontinenstornát
Reuters
Egyiptom hatodszor nyerte meg a kontinenstornát
Egyiptom hatodszor nyerte meg a kontinenstornát
Reuters
Egyiptom hatodszor nyerte meg a kontinenstornát

A döntő két résztvevője már a csoportkör első fordulójában is találkozott, akkor a parádézó címvédő 4-2-re nyert.

A finálé elején a kameruniak voltak az aktívabbak, majd a 7. percben H. Szaid 20 méteres lövését Kameni bravúrral hárította. Nem sokkal később ismét dolga akadt az Espanyol kapusának, Moavad lözéptávoli lövését kellett hárítania.

A 14. percben Abutrika próbálkozott 21 méterről, újra Kameni volt a végállomás. Két perccel később kényszerű cserére került sor: a sérüléssel bajlódó A. Song nem bírta tovább, helyére Binya állt a kameruniaknál. A 19. percben Geremi lövését hárította el-Hadari, akinek először kellett bravúrt bemutatnia.

A 20. percben Moteb csatázott a kameruni hálóőrrel, a próbálkozást Kameni kiütötte, Abutrika pedig a léc fölé lőtt. A következő negyedóra élénk mezőnyjátékot és kevés lehetőséget hozott, majd a 37. percben Eto'o lódult meg a bal oldalon, majd kevéssel tévesztette el a kaput.

Hatvan mp-cel később újra Moteb kísérletezett, de ezúttal sem tudta legyőzni a parádézó Kamenit. A szünetig már nem láttunk újabb nagy helyzetet.

A fordulás után öt percet kellett várni az első lehetőségre, Zaki tesztelte az ellenfél hálóőrét, termésezetesen sikertelenül…A 62. percben már Kameni is verve volt, de Zaki beadása után H. Szaid fejese a jobb oldali kapufáról pattant ki.

A 76. percben megszületett a címvédő egyiptomiak vezető gólja: R. Song kétszer is felszabadíthatott volna, de nem tette, így Zidan meglódulhatott, majd Abutrikához passzolt, aki 13 méterről bevette Kameni kapuját. Így az idei Afrikai Nemzetek Kupáján már 99 találatnál jártunk.

A végén Kamerun mindent megtett a győzelemért, de csak helyzetekig jutott.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA (GHÁNA)

DÖNTŐ
Egyiptom-Kamerun 1-0 (Abutrika 76.)
Egyiptom: el-Hadari - Goma, H. Szaid, Mohamed, Moavad - Hoszni - Fati, Hasszán, Abutrika (I. Szaid 88.) - Moteb (Zidan 60.), Zaki (Suki 54.)
Kamerun: Kameni - Mbia, Tchato, R. Song, Atouba - A. Song (Binya 16.) - Nkong, Geremi, Emana (Idrissou 54.), Epalle (M1Bami 65.), Eto'o
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik