Az olasz válogatott két góllal nyert Portugália legjobbjai ellen

Vágólapra másolva!
2008.02.06. 23:12
Két góllal nyert az olasz labdarúgó válogatott felkészülési mérkőzésen Portugália legjobbjai ellen. A világbajnok közvetlenül a szünet előtt Luca Toni góljával szerezte meg a vezetést, majd a pihenő után Fabio Cannavaro duplázta meg azt. A hajrában aztán hiába szépített Ricardo Quaresma, Fabio Quagliarella végül 3-1-re alakította a végeredményt.
Luca Toni öröme az első olasz gól után
Reuters
Luca Toni öröme az első olasz gól után
Luca Toni öröme az első olasz gól után
Reuters
Luca Toni öröme az első olasz gól után

VIDEÓ

A mérkőzés elején rögtön megszerezhették volna a vezetést az olaszok Andrea Pirlo révén, azonban Sascha Kever játékvezető a Milan középpályásának találatát kezezés miatt érvénytelenítette.

Gianluca Zambrottát, az olaszok védőjét a huszonkilencedik percben le kellett cserélni, ugyanis megsérült. A helyére beállt Fabio Grosso az első játékrész hajrájában gólpasszt adott.

A Lyon védője a bal oldalról játszott középre, ahol Luca Toni érkezett és jobbal a kapu jobb alsó sarkába lőtt, így a szünetre a azzurrik vonulhattak egygólos előnnyel.

A fordulás után Fabio Cannavaro is betalált Ricardo kapujába, miután az ötvenedik percben Pirlo lövése után a Real Madrid védője juttatta a labdát a jobb alsó sarokba és ezzel megduplázta az olaszok előnyét.

Az, hogy a szünet után is a világbajnok játszott jobban, az is mutatja, hogy a hatvannegyedik percben Palladino lövése a kapufán csattant. A folytatásban aztán Marco Borriello lehetett a legboldogabb ember a pályán, ugyanis Roberto Donadoni szövetségi kapitány mintegy húszpercnyi bizalmat szavazott neki, ami annyit jelentett, hogy a támadó először léphetett pályára címeres mezben.

Kevesebb mint negyedórával a vége előtt aztán Ricardo Quaresma gyönyörű találattal szépített, de hiába lőtt a szélső a jobb felső sarokba, két perccel később Grosso bal oldali beadása után Fabio Quagliarella állította vissza a kétgólos különbséget a csapatok közé.

A hátralevő percekben újabb találat már nem esett, így az olaszok magabiztosan győzték le a portugál válogatottat.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

OLASZORSZÁG - PORTUGÁLIA 3-1 (1-0)
G.: Toni (45.), Cannavaro (50.), Quagliarella (79.) ill. Quaresma (77.)
---- V ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik