Marcello Gallardo az MLS-ben folytatja tovább pályafutását

Vágólapra másolva!
2008.01.29. 10:25
Az Egyesült Államokban folytatja pályafutását a volt argentin válogatott futballista, Marcelo Gallardo. A technikás játékmester a Paris Saint-Germaint hagyja ott a Washington DC United kedvéért.
Marcelo Gallardo számításai nem váltak be Párizsban
Marcelo Gallardo számításai nem váltak be Párizsban
Marcelo Gallardo számításai nem váltak be Párizsban
Marcelo Gallardo számításai nem váltak be Párizsban

2007 elején nagy reményekkel tért vissza Franciaországba Marcelo Gallardo. A korábbi argentin válogatott futballista a tavaszi szezonban 13 meccsen léphetett pályára, és két gólt szerzett.

A most folyó pontvadászatban azonban az ex-monacói kevés szerepet kapott, mindössze kilenc meccsen mutathatta meg tudását. A mindössze 165 centiméter magas játékmesternek elege volt a mellőzöttségből, ezért felbontotta szerződését, és az Egyesült Államokba igazolt.

A Major League Soccerben a Washington DC United együtteséhez kötelezte el magát. Az 1994 és 2003 között 44 válogatott meccsen pályára lépő futballistára is alkalmazzák az úgynevezett Beckham-szabályt, amely a fizetési sapka fölötti kifizetésekre ad lehetőségeket. Erre a 2007-es bevezetés óta az angol futballistán kívül a kolumbiai Juan Pablo Angel (New York Red Bulls), az amerikai Claudio Reyna (szintén New York Red Bulls), a mexikói Cuauhtémoc Blanco (Chicago Fire), valamint a brazil Denilson (FC Dallas) részesült ebben.

A DC United 2007-ben megnyerte az MLS keleti főcsoportját, de nem sikerült bejutnia a döntőbe. Korábban 1996-ban, 1997-ben, 1999-ben és 2004-ben nyertek bajnokságot a fővárosiak.

Gallardo pályafutása korábbi szakaszában szerepelt a River Plate, a Monaco, majd újra a River Plate gárdájában, mielőtt Párizsba igazolt volna.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik