Guinea nem játszott jól, de döntetlennel is negyeddöntőbe került

Vágólapra másolva!
2008.01.28. 19:57
A száz százalékos teljesítménnyel első helyezett Ghána mögött Guinea jutott tovább az A Csoportból a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupjáján, lévén a harmadik fordulóban 1-1-et játszott Namíbiával. Guinea 4 ponttal zárt, ezzel megelőzte Marokkót (3) és Namíbiát (1).
A mezőnyben láthattuk az igazi csatákat
Reuters
A mezőnyben láthattuk az igazi csatákat
A mezőnyben láthattuk az igazi csatákat
Reuters
A mezőnyben láthattuk az igazi csatákat

A találkozó esélyese egyértelműen Guinea volt, hiszen a Ghánától elszenvedett 2-1-es vereség után 3-2-re legyőzte Marokkót. Namíbia eddig pont nélkül állt, esélyeit az sem növelte különösebben, hogy a riválistól hiányzott a második körben kiállított gólerős Feiudouno.

A papírformának megfelelően a favorit kezdett jobban, az 5. percben a Dinamo Kijevet erősítő Bangoura 24 méterről próbálkozott és a namíbiai kapus csak szerencsével hárított. Kilenc perccel később a túloldalon adódott helyzet, de Brendell jobb oldali beadását a berobbanó Kaupose közelről a keresztléc fölé fejelte.

A folytatásban is maradt a guineaiak fölénye, de a túlbonyolított támadások miatt elmaradt a vezetés megszerzése. Az első félóra végén Bah 23 méteres bombáját Mbaha kiütötte, de az érkező Youla közelről rosszul találta el a labdát.

A 35. percben egy szép namíbiai akció végén Benjamin került nagy helyzetbe, de 8 méterről ügyetlenül az oldalhálóba lőtt.

A szünet után mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de a játékosok ekkor még rossz megoldást választottak. A 62. percben azonban már nem volt hiba a befejezésénél: Youla kiugrott a jobb oldalon és 9 méterről higgadtan a hosszú sarokba passzolt.

A guineaiakat megnyugtatta a vezetés, hiszen szinte karnyújtásnyira kerültek a továbbjutásról, lévén a másik találkozón Ghána 2-0-ra vezetett Marokkó ellen.

Sokáig csak mezőnyjátékot láthatott a közönség, majd a 81. perben váratlanul egyenlített Namíbia. Brendell a guineai térfél közepétől tört előre, lerázta az ellenfél egyik játékosát, majd 19 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A végén már nem változás, így Guinea továbbjutott, míg Namíbia 1 ponttal utazhat haza.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, A CSOPORT, 3. FORDULÓ

Guinea-Namíbia 1-1 (Youla 62., illetve Brendell 81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik