Nem borult a papírforma: a házigazda 1-0-ra legyőzte Namíbiát

Vágólapra másolva!
2008.01.24. 22:32
Ahogy az várható volt Ghána labdarúgó-válogatottja legyőzte Namíbia legjobbjait az Afrikai Nemzetek Kupájának 2. fordulójában az A csoportban. A házigazda az első pillanattól kezdve mezőnyfölényben játszott, azonban a „vendégek” kapuját csupán az első félidő hajrájában tudta bevenni Agogo révén.
Agogo gólöröme a mérkőzés egyetlen találata után
Reuters
Agogo gólöröme a mérkőzés egyetlen találata után
Agogo gólöröme a mérkőzés egyetlen találata után
Reuters
Agogo gólöröme a mérkőzés egyetlen találata után

Már a találkozó előtt borítékolni lehetett, hogy a házigazda Ghána együttese megveri Namíbia legjobbjait, hiszen Essienék az első fordulóban 2-1-re legyőzték Guineát, míg a „vendégek” 5-1-es vereséget szenvedtek Marokkótól.

A ghánaiak az első pillanattól kezdve mezőnyfölényben játszottak, és helyzeteket alakítottak ki, de nem tudták bevenni Mbaha kapuját.

Erre a legnagyobb lehetősége az első félórában Agogónak volt, aki egy remek esernyőcsel után hibázott el egy óriási lehetőséget. Nem sokkal később Gyan hagyta ki az addigi legígéretesebb helyzetet, hiszen egy hosszú kiugratás után a kapusról felperdülő labda elé került, de nem talált az üres kapuba.

Az első játékrész hajrájában aztán megtört a jég. A hazaiak egy szabálytalannak tűnő helyzetben labdát szereztek a tizenhatos előterében. A labda a jobb oldalra került Essienhez, aki laposan középre játszott. Az ötösön Agogo érkezett, és közelről egy érdekes mozdulattal passzolt a hálóba.

A szünet után sem változott a játék képe. A házigazdák támadtak, és Agogo révén újabb gólt szerezhettek volna, azonban a támadó eltotojázta a helyzetet.

A hatvanhetedik percben a namíbiaiak hagyták ki legnagyobb lehetőségüket, amikor egy gyors ellentámadás és egy okos kényszerítő után Brandell került helyzetbe, de a középpályás kihagyta a helyzetet.

A folytatásban több gól már nem esett, így a ghánaiak megnyerték második mérkőzésüket is az A csoportban, míg Namíbia továbbra is pont nélkül áll a kvartett negyedik helyén.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, A CSOPORT

2. FORDULÓ
Ghána-Namíbia 1-0 (Agogo 41.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik