A három gólig jutó Alludi vezérletével nyert simán Marokkó

Vágólapra másolva!
2008.01.21. 18:11
A három gólig jutó Szufian Alludi vezérletével a marokkói labdarúgó-válogatott 5-1-re nyert Namíbia ellen az Afrikai Nemzetek Kupája A csoportjának első fordulójában. Ezzel Henri Michel szövetségi kapitány csapata vezeti a négyest, mivel vasárnap Ghána „csak” 2-1-re győzött Guineával szemben.
Több "szinttel" emelkedett ellenfele fölé a marokkói csapat
Reuters
Több "szinttel" emelkedett ellenfele fölé a marokkói csapat
Több "szinttel" emelkedett ellenfele fölé a marokkói csapat
Reuters
Több "szinttel" emelkedett ellenfele fölé a marokkói csapat
A papírforma marokkói győzelmet ígért, de arra valószínűleg a legoptimistább szurkolók sem számítottak, hogy egy percet sem kell várniuk az első találatra. Egy namíbiai védő szorításában a Girondins Bordeaux-t erősítő Samak tört kapura, lövése a kapufáról éppen elé pattant. A támadó már nem tudott kapura fordulni, így Alludihoz (el-Ain) passzolt, aki estében a hálóba talált.

A nyitó gól szerzője az ötödik percben szóló lőtt a kapuba, így Henri Michel együttese gyoran jelentős előnyre tett szert. A namíbiaiak azonban nem adták fel, a 23. percben egy védelmi hiba után Benjamin átadásával Brendell lépett meg, majd középről, 11 méterről laposan talált a kapuba.

A marokkóiak ezután ismét megrázták magukat: a 28. percben az FC Portót erősítő Szektiui bal oldali beadását Alludi könnyedén bólintotta a kapuba, harmadszor iratkozott fel a gólszerzők közé. A magabiztos vezetés tudatában Hadzsiék könnyedén futballoztak, de így is növelték előnyüket. A 40. percben Szektiui büntetőből volt eredményes.

A szünet után is szellemesen és veszélyesen játszott a Michel-együttes, igaz a helyzetkihasználással ekkor már „bajok” voltak. A namíbiaiak sokszor csak durva szabálytalanságokkal tudták megállítani a marokkóiakat, több sárga lapot is ki kellett osztania a játékvezetőnek.

Az első játékrész gólesője után a második játékrészben a 73. percig kellett várni az újabb találatra. Ekkor egy jobb oldali szögletre rosszul jött ki a namíbiai kapus, így Zerka 6 méterről a hálóba bólintott. A Nancy támadója első gólját szerezte hazája válogatottjában.

A hajrában már a marokkóiak sem erőltették a támadások eredményes befejezését, míg a rivális már annak is „örült”, hogy nem kapott újabb gólt.

A hétfői magabiztos győzelemmel Henri Michel csapata vezeti az első forduló után az A csoportot, de nyilvánvaló, hogy a vasárnapi nyitányon 2-1-es győzelmet arató és hazai pályán szereplő Ghána, valamint Guinea ellen is sokkal nehezebb dolga lesz.

AFRIKA KUPA

A CSOPORT, 1. FORDULÓ
Marokkó-Namíbia 5-1 (Alludi 1., 5., 28., Szektiui 40. – 11-esből, Zerka 73., ill. Brendell 28.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik