Otto Pfister kijelölte a kameruni keretet a kontinensviadalra

Vágólapra másolva!
2008.01.10. 16:28
Kijelölte az Afrikai Nemzetek Kupájára utazó huszonhárom fős kameruni keretet Otto Pfister a ország labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya. A német szakember által kiválasztott játékosokhoz később csatlakozik Samuel Eto’o, a Barcelona klasszis csatára.
Csütörtökön Otto Pfister megnevezte azt a huszonhárom játékost, akikre számít a január 20-án kezdődő ghánai Afrikai Nemzetek Kupáján.

A négyszeres kontinensbajnok Kamerun együttesében ott lesz az együttes legnagyobb sztárja, Samuel Eto’o, a Barcelona légiósa. A kiváló csatár azonban nincs jelen válogatottja edzőtáborában, Burkina Fasóban, miután a játékos spanyol klubja egyességet kötött a kameruni szövetséggel.

„A Barcelonának a tornáig két nagyon fontos meccse van, és Eto’o csapata jelezte, hogy ezeken az összecsapásokon mindenképpen szüksége van a játékosra – nyilatkozta Pfister a helyi rádiónak. – Kiváló formában van, és biztos vagyok benne, hogy nem okoz majd gondot neki belleszkedni a csapatba a ghánai tornán.”

A kameruniak egyébként a egy csoportban vannak Szudánnal, Zambiával és Egyiptommal a „C” jelzésű kvartettben, és az első meccsük január 22-én lesz az egyiptomiak ellen.

Az AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJÁRA KIJELÖLT KAMERUNI KERET

Kapusok: Kameni Idriss Carlos (Espanyol), Hamidou Souleymanou (Denizlispor), Janvier Mbarga (Canon Sportif)
Védők: Rigobert Song (Galatasaray), Andre Bikey (Reading), Timothee Atouba (Hamburg), Bill Tchato (Qatar Sport), Benoit Angbwa (Saturn), Gilles Augustin Binya (Benfica)
Középpályások: Geremi (Newcastle United), Alexandre Song (Arsenal), Achille Emana (Toulouse), Jean Joel Epalle (Vfl Bochum), Jean Makoun (Lille), Landry Nguemo (Nancy), Modeste Mbami (Olympique Marseille), Paul Tchamba Essola (Arsenal Kiev), Stephane Mbia Etoundi (Stade Rennes), Alain Nkong (Atlente)
Csatárok: Samuel Eto'o (Barcelona), Bertin Tomou (Excelsior Mouscron), Mohamadou Idrissou (MSV Duisburg), Joseph Desire Job (Nice)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik