Katar: Tornyi Barnabás az élvonalbeli al-Wakrához szerződött

Vágólapra másolva!
2008.01.10. 20:08
Az élvonalbeli Siófok napokban elköszönt vezetőedzője, Tornyi Barnabás (képünkön) a katari első osztályban szereplő al-Wakra SC szakmai igazgatója lett. Ezt a Sport televízió esti, élő adásában telefonon bejelentkezve maga az érintett szakember árulta el.

Tornyi tavasszal a kiesőjelölt Tatabányát tartotta bent az élvonalban, de a nyáron távozott a gárdától. Októberben szintén tűzoltófeladatra kérték fel az újonc siófokiak, a Balaton-parti együttest mindössze négy mérkőzésen irányította, kétszer nyertek, kétszer döntetlent játszott csapata. Tornyi ettől függetlenül távozott.

Előbb még egyeztetett Kisteleki István MLSZ-elnökkel, a közös folytatás lehetőségéről, de végül nem született megállapodás.

Tornyi végül az ázsiai öbölországban kötött ki és lett a kétszeres bajnok (1999, 2001) al-Wakra szakmai igazgatója. A klubot 1959-ben alapították, stadionjába húszezer szurkoló foglalhat helyet.

Az együttes a tízcsapatos bajnokságban jelenleg a nyolcadik helyen áll, tizenhat forduló alatt 16 pontot szereztek. Öttel többet, mint a sereghajtó Kor, és 30-cal kevesebbet, mint a listavezető Garrafa. De a harmadik helyen álló Rayyan csupán hét ponttal előzi meg őket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik