Újpest: mázli, hogy nem Urbán Flórián a felcsútiak mestere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.06. 14:09
null
Urbán Flóriánnal ezúttal biztosan nem kell megküzdenie az Újpestnek (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A 2013-as esztendőben az utolsó bajnoki fordulót rendezik meg a labdarúgó NB I-ben. A csaknem három hónapos téli szünet előtt még egy esélyük van a csapatoknak arra, hogy pontokat szerezzenek, nekünk pedig még egy lehetőségünk volt, hogy a játéknap előtt összegyűjthettük a fordulóhoz kapcsolódó statisztikai érdekességeket. Éltünk vele...

MEZŐKÖVESD–DEBRECENI VSC

♦ Az eredeti sorsolás szerint a 2. fordulóban kellett volna a kövesdiek pályaválasztásával lejátszani a két csapat bajnoki mérkőzését, ám a borsodiak stadionja akkor még épült, nem volt kész, így a két klub felcserélte a pályaválasztói jogokat. Az augusztusi mérkőzésüket így Debrecenben játszották le, és Szakály Péter góljával a DVSC 1–0-ra győzött.

♦ Jó formába lendült a Mezőkövesd, utóbbi négy tétmeccsét – két Ligakupa- és két bajnoki találkozóját – megnyerte. Egymás után két NB I-es mérkőzésen győzött (a Győr ellen 3–0-ra, az MTK ellen 1–0-ra), ilyenre korábban egyszer volt példa: a 6–7. fordulóban a Puskás FC-t (3–1) és Puskás Ferenc itthoni klubját, a Honvédot győzte le (2–0).

186 perce nem kapott gólt bajnokin a Mezőkövesd. A borsodiak kapuját legutóbb november 8-án Kleinheisler Lászlónak sikerült bevennie (egy szerencsésen megpattanó lövés után), a Videoton támadója a fehérvári mérkőzés 84. percében volt eredményes.

A Mezőkövesd pályaválasztóként még nem játszott döntetlent: hét hazai NB I-es meccséből hármat megnyert, négyet elvesztett.

Nyolc forduló óta veretlen a DVSC, jelenleg ez a leghosszabb ilyen pozitív sorozat az NB I-ben. Abban is élen jár a Loki, hogy legutóbbi négy bajnokiját megnyerte, nincs még egy ilyen csapat a magyar élvonalban (a Pécs, az Újpest és a Mezőkövesd győzelmi szériája két meccsből áll).

♦ Vendégként nagyszerű sorozatot épített a DVSC: előző négy idegenbeli mérkőzését megnyerte, ráadásul mind a négy alkalommal legalább két gólt szerzett. Előtte három idegenbeli bajnokin volt nyeretlen, látogatóként 4–1–2 a mérlege, csak Győrben nem szerzett gólt.

♦ A két csapat bajnokit még csak egyszer játszott egymással (a 2. fordulóban 1–0-ra a DVSC győzött), a Magyar Kupában és a Ligakupában viszont már többször is találkoztak. Összességében hatszor a Debrecen győzött, egyszer – éppen a legutóbbi meccsükön, novemberben, a debreceni Ligakupa-találkozón – a Mezőkövesd. A Kövesd pályaválasztásával mind a három mérkőzésüket a DVSC nyerte meg, a 2009-es MK-meccset 4–1-re, a 2011-es Ligakupa-mérkőzést 1–0-ra, az idei Ligakupa-összecsapást 2–0-ra.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AFC

Az Újpestnek az idén jól megy az újonc csapatok ellen, hiszen a 2. fordulóban a Puskás AFC vendégeként 2–1-re győzött, míg az 5. fordulóban a Mezőkövesdet 6–1-re verte meg.

Öt tétmérkőzés óta veretlen az Újpest. A sorozat a Szolnok elleni 2–2-es Ligakupa-találkozóval indult és a Ferencváros elleni 1–0-s Magyar Kupa-meccs volt az ötödik állomás. Ha csak a bajnokikat nézzük, akkor hárommeccses veretlen szériáról beszélhetünk, ez a második leghosszabb pozitív sorozata a lila-fehér együttesnek. A 2. és az 5. forduló között egymás után négy bajnokin nem talált legyőzőre az Újpest (Puskás FC 2–1, Honvéd 1–1, Kaposvár 2–2, Mezőkövesd 6–1).

♦ Utóbbi két mérkőzésüket megnyerték a lila-fehérek, ebben a szezonban először fordult elő, hogy egymás után két bajnokin győztek. Hasonlóra legutóbb áprilisban volt példa: a Pécset 4–2-re, a Lombard Pápát 1–0-ra verték meg. Sorozatban három NB I-es meccsen több mint két és fél évvel ezelőtt, 2011 májusában nyertek (KTE 2–1, Honvéd 4–1, Videoton 1–0).

Gyenge az Újpest hazai mérlege, hét otthoni bajnokijából csupán kettőt húzott be, viszont ezen a két meccsen megszórta az ellenfelét, hiszen összesen tíz gólt szerzett: a Mezőkövesdet 6–1-re, a Pápát 4–2-re győzte le. Otthoni mérlege: 2–3–3.

♦ Egyre inkább felveszi az NB I ritmusát a Puskás FC, a felcsútiak utóbbi öt bajnokijukból csak egyet veszítettek el (Debrecenben kaptak ki). Az első nyolc fordulóban mindössze négy pontot gyűjtöttek, a 9. és 16. forduló között, azaz a következő nyolc fellépésükön 12 pontot szereztek.

♦ Vendégként nem túl acélos a PAFC, idegenben mindössze egyszer nyert (Pécsen), két döntetlen mellett hatszor kikapott.

A Puskás FC valamennyi idegenbeli NB I-es mérkőzésén kapott gólt, vendégként a legtöbbször (21-szer) került a kapujába a labda a mezőny csapatai közül.

♦ A két csapat házi góllistájának élén Simon Krisztián (Újpest), illetve Lencse László (PAFC) áll. A lila-fehérek szélsője 6 gólos a szezonban, a Puskás FC támadója 8 találatnál tart.

♦ A két csapat másodszor mérkőzik meg egymással az NB I-ben, székesfehérvári találkozójukat a lila-fehérek nyerték meg 2–1-re.

♦ Felcsúti együttessel már évekkel ezelőtt is játszott tétmérkőzést az Újpest: 2007. augusztus 29-én a Magyar Kupa 3. fordulójában a Felcsút FC odahaza 3–1-re legyőzte és így kiejtette a kupából a lilákat. Érdekesség, hogy abban a szezonban a felcsútiak vezetőedzője az Újpest korábbi játékosa, Urbán Flórián volt, aki tehát ismerte a lilák legyőzésének „titkát”.

PÉCSI MFC–PAKSI FC

A Debrecen mögött a PMFC a második legjobb formában lévő csapat az NB I-ben, a pécsiek öt forduló óta veretlenek, legutóbbi öt bajnokijukból négyet megnyertek, csak a DVTK ellen kellett beérniük egy ponttal (1–1). Az ötös veretlenséggel megdöntötték idei rekordjukat, hiszen ebben az évben korábban sorozatban négy veretlen meccsig jutottak (a 4–7. fordulóban). Hatos veretlen szériájuk 2012 októberében-novemberében volt legutóbb.

♦ A Pécs pályaválasztóként kevesebb, egész pontosan feleannyi pontot gyűjtött (8), mint vendégként (16), Igaz, odahaza csak hét meccset játszott, míg idegenben kilencet. Házigazdaként 2–2–3 a mérlege, otthon a DVSC-t (2–1) és a Kaposvárt (3–1) győzte le.

A pécsiek hazai pályán – ebben a szezonban – mindegyik bajnokijukon szereztek és kaptak is gólt. Odahaza 0–0-t több mint egy évvel ezelőtt, 2012. november 17-én játszottak – a Videotonnal.

♦ A szezont három győzelemmel kezdő paksiak egyrészt kilenc forduló óta nyeretlenek, másrészt az előző 13 bajnokijukon kevesebb pontot szereztek (hetet), mint az első három fordulóban (amikor ugyebár kilencet). A paksiaké a jelenlegi leghosszabb nyeretlenségi széria az NB I-ben.

♦ Vendégként mindössze egy bajnokit tudott ebben a szezonban megnyerni a Paks: az első fordulóban Újpesten győzött 2–1-re. Azóta ötször kikapott, egyszer (Debrecenben) ikszelt, látogatóként hat meccs óta nyeretlen. Idegenben – a Kaposvárral holtversenyben – a legkevesebb gólt szerezte, hatot.

♦ Előző 13 idegenbeli NB I-es mérkőzésén mindig kapott legalább egy gólt a Paks, legutóbb március 2-án, Újpesten őrizte meg kapott gól nélkül a kapuját, azon az egy meccsen ugyanannyi gólt szerzett (6–0), mint ebben a szezonban vendégként összesen.

A két csapat az élvonalban eddig hétszer találkozott egymással, kétszer a PMFC győzött, négyszer a paksiak nyertek, egy meccsük döntetlen lett. Pécsen mindegyik bajnokijukat a Paks nyerte meg, 2007-ben 0–2, 2012 áprilisában 1–2, hét hónappal később 1–3 lett az eredmény. 2010-ben Magyar Kupa-mérkőzésen is győzött 1–0-ra a Paks Pécsen, két pécsi Ligakupa-találkozójukat viszont a PMFC nyerte meg.

♦ A pécsiek legeredményesebb játékosa a 9 gólos Koller Krisztián, míg a paksiaknál továbbra is Simon Attila vezeti a házi góllistát, a csatár 12 találatnál tart, ezzel az NB I góllövőlistájának első helyét is elfoglalja – Nikolics Nemanjával holtversenyben.

KECSKEMÉT–KAPOSVÁR

♦ Nincs topformában a KTE, a kecskemétiek nyeretlenek maradtak utóbbi négy bajnokijukon. Igaz, három forduló óta veretlenek is, hiszen előző három meccsükön ikszeltek.

♦ A négyes nyeretlenségi sorozat nem a legrosszabb szériája a KTE-nek, a 3. és 8. forduló között egymás után hat bajnokin nem tudtak győzni a lila-fehérek.

♦ Utóbbi öt mérkőzésén mindig szerzett és mindig kapott is gólt a Kecskemét.

Pályaválasztóként 3–2–3 a mérlege a KTE-nek, otthon 18 gólt kapott, az NB I-ben vendéglátóként a legtöbb gólt szedte be hazai pályán. Eddig egyedül a Győr nem tudott gólt szerezni Kecskeméten ebben a szezonban.

A sereghajtó Kaposvár hét ponttal van lemaradva a már bent maradást érő helyen álló Pakstól és Puskás FC-től, és feleannyi pontot gyűjtött, mint szombati ellenfele, a KTE. A somogyi zöld-fehérek három forduló óta nyeretlenek a bajnokságban.

Vendégként a Rákóczi mérlege a legrosszabb az NB I-ben: nyolc idegenbeli meccséből csupán egyet nyert meg (Mezőkövesden győzött 3–1-re), hétszer kikapott. Jelenleg hármas vereségsorozatban „vesztegel”, Szombathelyen 4–1-re, Pécsen 3–1-re, Győrben 1–0-ra kapott ki.

♦ A 2013-as esztendőben eddig 14 idegenbeli bajnokit játszott a Kaposvár (2–1–11 a mutatója), és csupán egyet úszott meg kapott gól nélkül: áprilisban Pécsen 2–0-ra nyert. Ellenben hat látogatása alkalmával nem szerzett gólt.

A két csapat legutóbbi kecskeméti összecsapását a Kaposvár nyerte meg, méghozzá 2–1-re. A KTE a legutóbbi, azaz a 2. fordulóban lejátszott (kaposvári) mérkőzésükön győzött 2–1-re.

MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐR

A bajnokságban öt forduló óta nyeretlen az MTK, a Magyar Kupában viszont szerdán győzött a KTE ellen, így ott van a negyeddöntőben. Az ötös bajnoki nyeretlenség egyébként nem a leghosszabb ilyen negatív szériája ebben a szezonban, hiszen a 2. és a 7. forduló között sorozatban hat bajnokin volt képtelen nyerni.

♦ Tizenhat forduló alatt mindössze háromszor győztek a fővárosi kék-fehérek (a Mezőkövesd, a Paks és a Lombard Pápa ellen), náluk csak a Kaposvár nyert kevesebbszer (kétszer) a bajnokságban. Hasonló a helyzet a szerzett gólok tekintetében is: az NB I mezőnyében csak a Rákóczi játékosai találtak be kevesebbszer (14), mint az MTK-sok (16).

♦ Szezonbeli első otthoni meccsét megnyerte az MTK, majd három nyeretlen hazai mérkőzés következett. Aztán ismét győzött, majd megint háromszor nem tudott nyerni. Ha a sorozat folytatódik, akkor ezúttal sikert könyvelhetnek el a kék-fehérek – ehhez persze a diósgyőrieknek is lesz egy-két szavuk.

Ebben a szezonban az MTK csak akkor tudott győzni (akár otthon játszott, akár idegenben), ha nem kapott gólt. Ha bevették legalább egyszer a kapuját, akkor legjobb esetben is csak döntetlent ért el. Megszórni viszont nem tudták a kék-fehéreket, kettőnél több gólt egyik bajnokiján sem kapott Garami József együttese.

♦ A diósgyőri NB I-es rekordot jelentő, egymást követő hét siker után immár öt forduló óta képtelen nyerni a DVTK – ennek ellenére továbbra is a harmadik helyen áll a bajnokságban, igaz, már nem pontelőnnyel, a Haladás és a Győr is beérte pontszámban.

Vendégként eddig eredményesebb a Diósgyőr, mint pályaválasztóként. Látogatóként 4–3–1 a mérlege (otthon csak 3–3–2). Volt jobb is, ám előző két idegenbeli fellépésén „csak” ikszelt. Ám vendégségben így is hat bajnoki meccs óta veretlen, és mind a hat fellépésén szerzett gólt.

♦ A DVTK ebben a szezonban először játszik a fővárosban. Az ősszel ugyanis mindegyik budapesti ellenfelét odahaza fogadta. Az MTK elleni látogatást most szombaton letudja, az Újpest, a Honvéd és a Ferencváros otthonába 2014 tavaszán vizitál.

Nem győzni jár a Diósgyőr a Hungária körútra, legalábbis az utóbbi másfél évtizedben nem sok babér termett a piros-fehéreknek az MTK otthonában. Pontot legutóbb 2008 márciusában szereztek (1–1), azóta bajnoki mérkőzésen háromszor kikaptak. Nyerni pedig legutóbb 1997 szeptember 3-án sikerült nekik, akkor – Lőrincz Emil öngóljával –1–0-ra győztek. A Rácz – Farkas J., Téger (Volár), Farkas A., Kovács T. – Ternován, Kiser, Buliga, Kákóczki – Domokos (Buzás), Kulcsár S. (Jakab) összetételű diósgyőrieket Tornyi Barnabás irányította, a mérkőzés hőse a nagyszerű formában védő Rácz Róbert volt, aki 9-es osztályzatot kapott lapunktól. S hogy ki vezette az MTK-t? Garami József, aki nem akármilyen keretből válogathatott akkoriban. A kék-fehérek így álltak fel: Babos G. – Kuttor, Lőrincz, Molnár Z. – Farkasházy, Illés, Halmai, Szamosi – Kenesei K. (Preisinger), Orosz (Madar Cs.), Egressy...

LOMBARD PÁPA–BP. HONVÉD

♦ Helycserés támadásra készül a Lombard: ha a pápaiak legyőzik szombat esti vendégüket, a kispestieket, akkor a két csapat helyet cserél a tabellán, azaz a Pápa megelőzi a Honvédot.

♦ Hullámzó a teljesítménye a Pápának, a csapatnál győzelmi és vereségsorozatok követik egymást. Ebben a szezonban már kétszer fordult elő, hogy egymás után három vereséget szenvedett el a Lombard, most két zakónál tart (Újpest 2–4, Puskás FC 0–1). De volt már hármas győzelmi és szintén hármas veretlen szériája is.

♦ Pályaválasztóként 3–1–4 a Lombard Pápa mérlege. Előző két hazai bajnokiját megnyerte (a KTE-t és a Paksot győzte le), előtte otthon sorozatban négyszer kikapott. A Perutz Stadionban – ha csak az NB I-es meccseket nézzük – hét mérkőzés óta nem játszott döntetlent.

♦ Túlzás lenne azt állítani, hogy a Kemecse elleni idegenbeli 3–1-es Magyar Kupa-siker sokat kivett volna a kispesti játékosokból – már csak azért sem, mert nem a legerősebb összetételben játszottak a piros-feketék –, de az tény, hogy a Honvéd azóta (azaz október 30. óta) képtelen meccset nyerni. Sorozatban nyolcadik tétmérkőzésén maradt nyeretlen, négy bajnoki, két Ligakupa- és két Magyar Kupa-találkozó része a negatív szériának.

♦ Ha kizárólag a bajnokságot nézzük, akkor négymeccses a Honvéd nyeretlen sorozata. A kispestiek október 27-én győztek a Videoton otthonában, azóta három 1–1-es döntetlen és egy 3–1-es vereség (DVSC) a mérlegük.

♦ A Honvéd is azon csapatok közé tartozik, amelyek vendégként több pontot gyűjtöttek, mint pályaválasztóként. A kispestiek idegenbeli mérlege három győzelem, három döntetlen és két vereség, előző három fellépésükön nem kaptak ki: a Fradi és a Vidi vendégeként nyertek, az MTK-nál döntetlent játszottak.

♦ A Lombard Pápa–Honvéd párharc előző két pápai összecsapását a hazaiak nyerték meg (2012 októberében 2–1-re, 2011 szeptemberében 3–1-re), a kispestiek legutóbb 2011. április 16-án győztek Pápán, az új-zélandi válogatott Kris William Bright találatával.

VIDEOTON–FERENCVÁROS

♦ Nincs csúcsformában, hiszen négy tétmeccs óta nyeretlen a Videoton, ebből hármat a DVTK ellen vívott. A bajnokságban 2–2-t játszott Diósgyőrben, a Magyar Kupában az otthoni 0–0 után 1–0-ra kikapott a diósgyőri stadionban. Ezen kívül Szombathelyen ért el 1–1-et, méghozzá bajnoki meccsen. A bajnokságban egyébként három forduló óta veretlen a Vidi.

♦ A 11. forduló után még négypontos előnnyel vezette az NB I tabelláját a Videoton, ám utóbbi öt bajnokijából mindössze egyet nyert meg (a Mezőkövesd ellenit), így át kellett adnia a listavezető pozíciót a DVSC-nek, amellyel szemben jelenleg hárompontos hátrányban van.

Pályaválasztóként a Videoton gyűjtötte a legtöbb pontot az NB I-ben, 24-et. Kilenc hazai meccséből nyolcat megnyert (hatszor nem kapott gólt!), csak a Honvéd elleni 2–1-es vereség csúfít az otthoni mérlegen.

2012 szeptembere óta a Videoton mindegyik hazai bajnokiján szerzett legalább egy gólt. Legutóbb a Győri ETO úszta meg kapott gól nélkül a Vidi vendégeként, azóta sorozatban 18 hazai NB I-es meccsen sikerült betalálniuk a fehérváriaknak az ellenfél kapujába.

♦ A Videotonhoz hasonlóan szintén négy tétmérkőzés óta nyeretlen a Ferencváros, és ugyancsak két bajnokin és két MK-mérkőzésen eredménytelen a Fradi: a bajnokságban Pakson ikszelt, a Pécstől odahaza kikapott, a kupában az Újpest ellen búcsúzott szerzett gól nélkül (0–0 és 0–1). A bajnokikat nézve három forduló óta nyeretlen.

♦ Azt nem tudni, hogy az Újpest elleni Magyar Kupa-vereség fordulópontot hoz-e a Ferencvárosnál, azt viszont láthattuk, hogy a lila-fehérek elleni bajnoki győzelem fordulatot jelentett a zöldeknél, bár pontosabb, ha úgy fogalmazunk, hogy ezt a fordulatot az Újpest elleni sikert követően Akeem Adams sajnálatos tragédiája hozta meg. Azóta ugyanis az FTC – amely a 2. helyen állt az említett győzelem után – a lejátszott nyolc bajnoki meccséből csupán egyet nyert meg, négyet elveszített, a megszerezhető 24 pontból mindössze hatot gyűjtött be. Le is csúszott a tabellán a 7. helyre.

A Fradi is vendégként eredményesebb, mint pályaválasztóként (tegyük hozzá, hazai meccseit az Üllői úti létesítmény építése miatt a Puskás Ferenc Stadionban rendezi), idegenbeli mérlege 4–2–2, Pécsen, Győrben, Pápán és Diósgyőrben győzött, Debrecenben és a Puskás AFC vendégeként kikapott. Látogatóként három bajnoki óta veretlen.

♦ A PMFC elleni hazai vereség után menesztették Ricardo Moniz vezetőedzőt, a szezonban ez volt a második edzőváltás az NB I-ben. Korábban Újpesten a Kozma István, Marc Lelievre kettős távozott és Nebojsa Vignjevics lett a szakmai munka irányítója.

♦ A Videoton 1968-ban szerepelt először az NB I-ben, így a Ferencvárossal abban az esztendőben játszott első alkalommal bajnoki meccset. Egy évvel korábban, 1967-ben a Magyar Népköztársasági Kupában is találkoztak, azon a mérkőzésen 3:1-re győzött a Fradi, míg az NB I-es debütáláson, a Népstadionban Branikovits góljával 1:0-ra nyertek a zöld-fehérek, még úgy is, hogy mesterük, dr. Lakat Károly azt nyilatkozta a lefújás után: „Amióta edző vagyok a Ferencvárosban, ilyen gyengén még nem játszott a csapat...” (Németh Gyula, a Népsport tudósítója egyébként hét Fradi-játékosnak adott 7-es osztályzatot: Géczinek, Nováknak, Bálintnak, Havasinak, Juhásznak, Szűcsnek és Vargának. Milyenek lettek volna az érdemjegyek, ha jól is játszik a Fradi?...). Az első fehérvári NB I-es meccsükön, 1968. szeptember 15-én 3:0-ra győzött a Ferencváros Novák, Albert és Rákosi találatával.

♦ Az NB I-es debütálás óta sok vízcsepp hullott bele a stadion melletti Sóstóba, a tempofradi.hu statisztikái szerint eddig 83 bajnokit játszott le egymás ellen a két csapat, a Videoton 22-szer győzött, 23 meccs döntetlen lett, a Ferencváros 38-szor nyert, a gólkülönbség 133–91 a Fradi javára.

♦ Székesfehérváron a mostani lesz a 42. élvonalbeli bajnoki meccsük, az eddigi 41 találkozón 10 fehérvári siker, 16 döntetlen és 15 FTC-győzelem született, a gólkülönbség 54–46 a zöld-fehérek javára.

♦ Az előző szezonban a Ferencváros bajnokin (2–1) és a Ligakupa döntőjében (5–1) is győzött Székesfehérváron, 2012. áprilisában viszont a Videoton odahaza 2–0-ra megverte a Fradit, és ezzel végett vetett a Ferencváros elleni, 14 meccses hazai nyeretlenségi sorozatának.

♦ A Ferencváros ebben a szezonban már játszott egy bajnokit a fehérvári Sóstói Stadionban, és nincsenek jó emlékei arról a meccsről, mert 3–1-re kikapott a Puskás AFC vendégeként.

GYŐRI ETO–HALADÁS

Előző hét bajnokijából csupán egyet vesztett el az ETO, de a mezőkövesdi zakó alaposan elcsúfította az egyébként pozitív összképet.

♦ Ebben az NB I-es szezonban eddig csak a Ferencvárosnak sikerült nyernie Győrben (2–1-re), az ETO otthoni mérlege négy siker, három iksz és egy vereség. Az ETO Parkban hat bajnoki óta veretlen a győri csapat, sőt utóbbi öt hazai fellépéséből négyet meg is nyert.

♦ Nem kell még ugyan kitenni a Haladás autóbuszán az elakadásjelzőt, de mostanában nem úgy halad a csapat, ahogy a szurkolók szeretnék: a szombathelyiek meglepetésre kiestek a Magyar Kupából az NB II-es Nyíregyháza ellenében, és előző két bajnokijukon nem tudtak nyerni: otthon kikaptak a Pécstől, majd ikszeltek a Videotonnal. Mentségükre szóljon, hogy mind a két meccsen kiállítás miatt sokáig emberhátrányban futballoztak, a Pécs ellen Németh Márió, a Videoton elleni találkozón Rajos Gábor és Iszlai Bence kapott piros lapot.

Vendégként jól szerepel a Haladás, előző hét idegenbeli tétmeccsét egytől-egyig megnyerte. A Ligakupában és a Magyar Kupában egyaránt kétszer győzött vendégként, és utóbbi három idegenbeli bajnokiját is behúzta: Mezőkövesden, Pakson és az FTC pályaválasztása mellett nyert.

Idegenben bajnokin 304 perce nem kapott gólt a Haladás. Legutóbb a kispesti Ayub Daud vette be Rózsa Dániel kapuját, a Honvéd–Haladás meccs 56. percében – méghozzá tizenegyesből. Idegenben akciógólt legutóbb az 5. fordulóban, Kecskeméten kapott a Hali, Forró Gyula volt a „tettes”. Nem mellékesen vendégként a Haladás kapta a legkevesebb gólt az NB I-ben, hatot.

♦ A két csapat előző négy egymás elleni bajnokija iksz lett, sőt lehet fokozni: utóbbi nyolc NB I-es összecsapásukból hét végződött döntetlenre.

LABDARÚGÓ NB I, 17. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezetők
December 6., péntek
19.00
Mezőkövesd–Debreceni VSC-Teva (Duna) Vad II István
December 7., szombat
14.00

Újpest FC–Puskás Akadémia FC (M1)

Solymosi Péter
16.00
KTE-Phoenix Mecano–Kaposvári Rákóczi Becséri Dániel
16.00
Pécsi MFC–MVM Paks (Sport2) Kassai Viktor
18.00
MTK Budapest–Diósgyőri VTK (Sport2) Bognár Tamás
20.00
Lombard Pápa–Budapest Honvéd (Sport2)Erdős József
December 8., vasárnap
16.30
Videoton–Ferencváros (M1)Andó-Szabó Sándor
18.30
Győri ETO FC–Szombathelyi Haladás (Sport2) Iványi Zoltán
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. DVSC-Teva 16 11 3 2 39–17 +22 36
2. Videoton FC 16 10 3 3 31–12 +19 33
3. Diósgyőri VTK 16 7 6 3 27–19 +8 27
4. Haladás 16 7 6 3 26–19 +7 27
5. Győri ETO 16 7 6 3 25–18 +7 27
6. Pécsi MFC 16 7 3 6 26–26 0 24
7. Ferencváros 16 7 3 6 24–24 0 24
8. Budapest Honvéd 16 6 5 5 23–20 +3 23
9. Lombard Pápa FC 16 6 2 8 20–24 –4 20
10. Újpest FC 16 5 5 6 27–28 –1 20
11. Kecskeméti TE 16 4 6 6 22–30 –8 18
12. Mezőkövesd 16 5 2 9 19–29 –10 17
13. MVM Paks 16 4 4 8 20–28 –8 16
14. Puskás Akadémia FC 16 4 4 8 18–29 –11 16
15. MTK Budapest 16 3 5 8 16–19 –3 14
16. Kaposvári Rákóczi 16 2 3 11 14–35 –21 9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik