Illés Béla és Gera Zoltán is tagja lesz a világválogatottnak

Vágólapra másolva!
2007.12.19. 10:52
Megadják a módját a franciák! Tíz évvel az 1998-s világbajnoki győzelmet követően Párizsban egy gálamérkőzésen tér vissza a hazai rendezésű tornán aranyérmet szerző francia labdarúgó-válogatott. A találkozót napra pontosan június 12-én rendezik majd, az ellenfél pedig a világválogatott lesz. Soraiban reményeink szerint két magyar játékossal, Illés Bélával és Gera Zoltánnal.
Illés Béla és Gera Zoltán egy örökrangadón
M. Németh Péter
Illés Béla és Gera Zoltán egy örökrangadón
Illés Béla és Gera Zoltán egy örökrangadón
M. Németh Péter
Illés Béla és Gera Zoltán egy örökrangadón

A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN ILLÉS BÉLA ÉS GERA ZOLTÁN IS NYILATKOZIK A MEGHÍVÁSSAL ÉS GÁLAMÉRKŐZÉSSEL KAPCSOLATOS ÉRZÉSEIKRŐL!
A világválogatott összetrombitálására ezúttal a Hivatásos Labdarúgók Nemzetközi Érdekvédelmi Szervezete (FIFPro) kapott felkérést. A szervezet a negyvenhat tagországa közül felkérte a Hivatásos Labdarúgók Szervezetét (HLSZ) is, hogy delegáljon a franciák ellen pályára lépő világválogatottba két futballistát.

Az egyikük legyen még aktív játékos, a másik pedig egy olyan, aki visszavonult már, de országa labdarúgásának a kilencvenes években meghatározó alakja volt. Nos, a HLSZ az aktív sztárok közé Gera Zoltánt, a visszavonult hírességek közé Illés Bélát javasolta.

Az már most bizonyos, hogy a meghívottak feleségükkel, kedvesükkel első osztályon repülhetnek Párizsba, ahol fényűző szállodában laknak majd. A szerdai Nemzeti Sportban Illés Béla arról is beszél, hogy pályafutása során soha nem futballozott a francia fővárosban, és hogy az MTK öregfiúkkal - Halmai Gáborral, Katzenbach Imrével, Horváth Csabával, Farkasházy Lászlóval - hétfőnként nagy meccseket játszik.

A West Bromwich Albion középpályása, Gera Zoltán bevallotta a meghívás hallatán, hogy az 1998-s vb-döntőn ő bizony a végül vesztes braziloknak szurkolt. Válogatottunk csapatkapitánya két és fél éve Metzben játszott a francia válogatott ellen, akkor a még Lothar Matthäus által irányított együttesünket 2-1-re verték a jövőre is gondoló franciák, akiknél akkor több klasszis sem lépett pályára.

A francia csapat 1998. július 12-én, a párizsi Stade de France Stadionban a világbajnokság döntőjében 3-0-ra verte a tornára favoritként utazó és egészen a fináléig annak számító brazilokat.

Az Aimé Jacquet által irányított francia együttes a Fabien Barthez – Lilian Thuram, Marcel Desailly, Frank Leboeuf, Bixente Lizarazu – Didier Deschamps, Youri Djorkaeff (Patrick Vieira, 74.), Zinedine Zidane, Christian Karembeu (Alain Boghossian, 56.) – Emmanuel Petit, Stéphane Guivarc’h (Christophe Dugarry, 66.) összeállításban tudta le a találkozót. A döntőben Zidane kétszer fejjel volt eredményes, majd Petit egy kontra után állította be a végeredményt. A házigazdáknál akkor olyan korszakos fiatalok ültek már a kispadon, mint Thierry Henry vagy éppen David Trezeguet, de kihagyhatatlan az akkori névsorból Laurent Blanc vagy éppen Robert Pires neve is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik