A Santos és a Flamengo csapata is bejutott a Libertadores-kupába

Vágólapra másolva!
2007.11.26. 10:05
A Santos és a Flamengo is bejutott a Libertadores-kupába, miután egyikük sem végezhet már a negyediknél rosszabb helyen a brazil labdarúgó-bajnokságban. Előbbi együttes Kleber Pereira mesterhármasának köszönheti, hogy nem kapott ki a kiesőjelölt Paranától.
Kleber Pereira a Libertadores-kupába lőtte a Santost
Kleber Pereira a Libertadores-kupába lőtte a Santost
Kleber Pereira a Libertadores-kupába lőtte a Santost
Kleber Pereira a Libertadores-kupába lőtte a Santost

A Santosnak papíron könnyű ellenfél jutott a brazil bajnokság utolsó előtti fordulójában, hiszen a kiesőjelölt Parana otthonába látogattak.

A hazai együttesnek azonban minden pontra szüksége volt, hogy elkerülje a kiesést, és kétgólos vezetést szerzett: Jumar a 30. percben szabadrúgásból szerzett vezetést, majd a 70. percben Paulo Rodrigues hasonló körülmények között növelte az előnyt.

Ezzel eldőlni látszott a mérkőzés, de a Santos nem adta fel: a 73. percben Dejan Petkovics beadását Kleber Pereira továbbította a hálóba, ezzel visszahozta a reményt csapatának.

A Pereira-shownak ezzel azonban még nem volt vége: a támadó a 81. percben kiegyenlített, a 83. percben pedig a győztes gólt is megszerezte, csapatát Libertadores-kupa-helyhez juttatva ezzel. A Parana továbbra is nehéz helyzetben van, hiszen a húsz csapatos bajnokságban csak a 18. pozíciót foglalja el.

A Santoshoz hasonlóan a Flamengo is bejutott a dél-amerikai Bajnokok Ligájába, miután közel 88 ezer néző előtt 2-0-ra legyőzte az Atletico Paranaensét. A harmadik helyen álló együttes góljait Renato Augusto és Juan szerezték.

A Palmeiras maradt negyedik helyen, miután 2-1-re kikapott az Internacional otthonában. A hazaiak mindkét gólját Fernando szerezte.

A bajnokságot már korábban megnyerte a Sao Paulo gárdája.

BRAZIL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

EREDMÉNYEK
Internacional Palmeiras 2-1
Sao Paulo Botafogo 2-2
Flamengo Atletico Paranaense 2-0
Parana Santos 2-3
Sport Recife Cruzeiro 1-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik