Otto Rehhagel 75. alkalommal irányítja a görög válogatottat

Vágólapra másolva!
2007.11.21. 19:19
A görög labdarúgás nyugodtan mondhatjuk legsikeresebb edzője, Otto Rehhagel, aki a görög válogatott egyetlen nagy trófeájának megszerzésében, a 2004-es Európa-bajnoki címben szövetségi kapitányként tevékenykedett, Magyarország ellen a 75. mérkőzésére készül a hellén válogatott élén.
Rehhagel vezetésével már legyőzte a görög válogatott a magyar csapatot
NS-archív
Rehhagel vezetésével már legyőzte a görög válogatott a magyar csapatot
Rehhagel vezetésével már legyőzte a görög válogatott a magyar csapatot
NS-archív
Rehhagel vezetésével már legyőzte a görög válogatott a magyar csapatot

Gyakorlatilag tétnélküli mérkőzést rendeznek szerda este a magyar és a görög válogatott között. A görögök már kijutottak a 2008-as kontinensviadalra, míg Várhidi Péter csapata mérkőzésekkel ezelőtt elveszítette esélyét az esetleges bravúrra.

Otto Rehhagel azonban mérföldkőhöz ért edzői pályafutásában, a kiváló német szakember 75. alkalommal ül le a görög válogatott kispadjára. Az eddigi rekorder, Alketas Panagoulias összesen három periódusban (1973-1976, 1977-1981, 1992-1994) 74-szer dirigálta görög nemzeti csapatot.

A német szakember természetesen szerényen értékelte a beállítandó rekordot, szerinte ez nem sokat jelent, ezeket a számokat senki sem figyeli igazán.

Az edzőként három német bajnoki címet és KEK-győzelmet ünneplő szakember és csapata egy másik rekorddal is büszkélkedhet, ha az esti meccsen megverik a magyar válogatottat. Ez esetben ugyanis a görög válogatott 31 pontjával a legeredményesebb nemzeti csapat lesz a 2008-as Eb-selejtezők összes csoportját figyelembe véve.

Persze ezt próbálja megakadályozni Várhidi válogatottja, s bár a Moldova elleni kudarc nem sok jóval kecsegtet a regnáló Európa-bajnok elleni meccs előtt, egy érdekes adat azonban bizalomra adhat okot. A görög válogatott legnagyobb különbségű vereségét Magyarország ellen szenvedte el: 1938 március 25-én a mieink 11-1-re nyertek.

EB-SELEJTEZŐ

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
MAGYARORSZÁG GÖRÖGORSZÁG
Fülöp Nikopolidisz
Szélesi Pacacoglu
Vaskó Kirjakosz
Juhász Kapszisz
Vanczák Szpiropulosz
Buzsáky Baszinasz
Vass Kocuranisz
Hajnal Karagunisz
Tőzsér Szamarasz
Halmosi Gekasz
Priskin Amanatidisz
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Várhidi Péter Otto Rehhagel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik