Agüero és Riquelme szállította az újabb sikert a gaúchóknak

Vágólapra másolva!
2007.11.18. 11:58
Sergio Agüero góljával és Juan Román Riquelme duplájával intézte el az argentin nemzeti válogaott Bolívia együttesét a dél-amerikai vb-selejtezők harmadik fordulójában, magyar idő szerint vasárnap este.
Juan Román Riquelme a válogatottban vezéregyéniség, klubcsapatában számkivetett
Juan Román Riquelme a válogatottban vezéregyéniség, klubcsapatában számkivetett
Juan Román Riquelme a válogatottban vezéregyéniség, klubcsapatában számkivetett
Juan Román Riquelme a válogatottban vezéregyéniség, klubcsapatában számkivetett

DIÓHÉJBAN A TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEKRŐL

Kolumbia nemzeti együttese Bustos találatával szerezte meg a három pontot a már-már gólnélküli döntetlennek elkönyvelt Venezeuela elleni meccsen, a 2010-es dél-afrikai világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatának harmadik fordulójában. Paraguay válogatottja hazai pályán négy góllal legyőzte Ecuador együttesét. A kiütéses vereség után Luis Fernando Suarez, a vendégek szövetségi kapitánya azonnal lemondott posztjáról.
Az új szerelésben pályára lépő argentinok Carlos Tevez révén már alig több, mint tíz perc után vezethettek volna, a Manchester United sztárja azonban nem tudta a rövid sarokba pofozni a labdát Riquelme szabadrúgása után.

A bolíviak megpróbálták felvenni a kesztyűt, a következő percekben többször is elkalandoztak a hazai kapuig.

Ez valamelyest felébresztette a gaúchókat, akik Lionel Messi vezérletével több helyzetet is kidolgoztak, betalálniuk viszont nem sikerült.

Egészen a 40. percig, ekkor Tevez beadása után Demichelis csúsztatott Agüeróhoz, aki közelről a hálóba fejelt, megszerezve a hőn áhított vezetést a kétszeres világbajnoknak.

A második félidő Riquelme-gálát hozott. Az argentin irányító huszonkét méteres szabadrúgását még kitornázták, a rákövetkező lehetőséget viszont már értékesítette, ajtó-ablak helyzetben volt eredményes.

Az egyre enerváltabb Erwin Sanchez-legénység lehetőségei inkább csak távoli lövési kísérletekben nyilvánultak meg, az argentinok viszont Messivel az élen tovább szerették volna csillapítani góléhségüket.

A Barcelona klasszis támadóközéppályásának szólója után megint Riquelme került kihagyhatatlan helyzetbe, a Villarreal futballistája most sem hibázott.

Argentina félgőzzel is átlépett a bolíviai válogatotton, Basile fiai három meccs után százszázalékosak, és a hálójuk is érintetlen maradt eddig.

VB-SELEJTEZŐK, DÉL-AMERIKA

EREDMÉNYEK, HARMADIK FORDULÓ
Kolumbia-Venezuela 1-0 (0-0)
Gólszerző: Bustos (81.)
Argentína-Bolívia 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Agüero (41.), Riquelme (56., 73.)
Paraguay–Ecuador 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Valdez (9.), Riveros, (27, 88.), Cruz (50.), Ayala (83.), ill. Kaviedes (81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik