Férfi kosár: A vb-selejtezők után folytatom a harcot Vojvodáért – Ivkovics Sztojan

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.02.20. 13:58
Ivkovics Sztojant csak még elszántabbá teszi, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjének még van tétje – még ha a papírforma szerint kevés a mieink esélye arra, hogy legyőzzék a litvánokat és a bosnyákokat, miközben Montenegró két vereséget szenved. Nehezíti a helyzetet, hogy nálunk kulcsemberek hiányoznak, akik közül bár Vojvoda Dávid a csapattal edz, biztosan nem léphet pályára a két mérkőzésen. 

Ivkocsics Sztojan az NSO Tv-nek úgy fogalmazott, ő már csak olyan szövetségi kapitány, aki kiáll a családjáért, márpedig a férfi kosárlabda-válogatott tagjait annak tekinti. Így ha lejátszották az előttük álló két világbajnoki selejtezőt, akkor tovább fog harcolni Vojvoda Dávidért, aki – mint ismert –,jogi és anyagi vitába keveredett korábbi ügynökével,ezért a nemzetközi szövetség (FIBA) felfüggesztette a játékjogát.Ivkovics videónkban bővebben is beszélt arról, hogy lelkileg hogy viseli a játékos a körülötte lévő felhajtást, s hogy nem segítheti a válogatottat az utolsó két, még téttel bíró vb-selejtezőn. Emellett kitért arra is, hogy a már ismert nevek – Hanga Ádám, Allen Rosco és a már említett Vojvoda Dávid – mellett Filipovity Márkóra sem számíthat, míg Mikael Hopkins sérüléssel küzd, így ő sem biztos, hogy pályára lép csütörtökön Litvániában.

A szövetségi kapitányt arról is kérdeztük, hogy hisz-e abban, hogy a lehetetlen nem létezik, illetve, hogy mennyire van barátságban a szerencsével – hiszen abból bőven kellene a válogatottnak ahhoz, hogy történelmet írjon, s borítva a papírformát, kijusson a világbajnokságra.

A csoport állása:1. Franciaország 18 pont (831–620), 2. Litvánia 18 (770–718), 3. Montenegró 16, 4. Bosznia-Hercegovina 15 (776–834), 5. Magyarország 15 (720–788), 6. Csehország 13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik