Labdarúgás, FIFA: kilencven millió dolláros szerződésbontás

2007.10.29. 21:42
Címkék
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke elismerte, hogy a FIFA 90 millió dollárt vesztett azzal, hogy felbontotta többéves szerződését a Mastercarddal.
A futballszervezet a konkurens Visa-val állapodott meg. Mivel a korábbi szponzorral nem sikerült dűlőre jutni a pénzügyi kérdésekben, végül egy bíróság 90 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte a FIFA-t.

"Ez rendkívül érzékenyen érintett minket, ennek ellenére a saját vagyonunk a 2010-es dél-afrikai világbajnokság idején 800 millió dollár lesz" - mondta Blatter.

A svájci sportvezető hozzátette: júniusban távozott a főtitkár Urs Linsi, majd őt követte Markus Siegler kommunikációs igazgató, és mindketten jelentős végkielégítést vehettek fel.

"A jövőben a hasonló esetek elkerülése érdekében minden munkaszerződést én írok alá, és a megállapodásokat jóvá kell hagynia a FIFA gazdasági bizottságának valamint jogi szakértőjének is. Eddig elég volt a főtitkár és a könyvelő beleegyezése egy-egy új munkatárs felvételénél" - tájékoztatott Blatter. MTI
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik