Gyenge teljesítménye után örülhetett az egy pontnak a seleção

Vágólapra másolva!
2007.10.15. 07:35
Gólnélküli döntetlennel kezdte szereplését a 2010-es világbajnoki selejtezőkön a brazil labdarúgó-válogatott. A Copa America-győztes gyengén játszott Bogotában, és végül örülnie kellett az egy pontnak a kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkező, átalakított kolumbiaiak ellen.
Carlos Sanchez (balra) és José Amaya gyötri Ronaldinhót
Reuters
Carlos Sanchez (balra) és José Amaya gyötri Ronaldinhót
Carlos Sanchez (balra) és José Amaya gyötri Ronaldinhót
Reuters
Carlos Sanchez (balra) és José Amaya gyötri Ronaldinhót

Nagy várakozás előzte meg a brazil válogatott bemutatkozását a világbajnoki selejtezőkön, Dunga Copa America-győztes válogatottja Kolumbia ellen kezdte meg a sorozatot.

Az eddig valamennyi vb-n résztvevő vendégcsapat a kontinensbajnokság óta keveset változtatott keretén (Kaká és Ronaldinho visszatért), ellenben a kolumbiai csapat jelentősen át lett alakítva, több olyan játékos is helyet kapott, aki igencsak híján volt a nemzetközi rutinnak.

A találkozó előtt óriási felhőszakadás zúdult a pályára, így a játékvezető csak 45 perces késéssel adhatott jelt a játékra. Szerencsére a pálya nem került nagyon rossz állapotba.

A tengerszinttől számítva 2600 méteres magasságban játszott meccsen a kolumbiaiak kezdtek jobban, Radamel Falco Garcia szabadrúgása a harmadik percben már komoly veszélyt jelentett. A félidő hátralévő részében Wason Renteira kétszer is nagy bravúrra kényszerítette Julio Cesar kapust, aki állta a sarat.

Az első 45 percben brazil részről mindössze Ronaldinho próbálkozását lehetett feljegyezni, ám lövése elkerülte a kaput.

A kolumbiaiak félidő után is nyomtak, a csereként beállt Freddy Grisales lövését is bravúrral kellett hárítania Julio Cesarnak. A másik oldalon Mineiro tesztelte Julio kapust, de a brazilokban ezen a meccsen nem volt benne a gól.

Összességében a vendégcsapat örülhetett a gól nélküli döntetlennek. A kolumbiai szakvezetőt, Jorge Luis Pintót a paraguayi bíró, Carlos Amarilla elküldte a kispadtól, mivel a szakvezető túl vehemensen reklamált büntetőt Gilberto és Renteira összecsapásánál.

VB-SELEJTEZŐ

  • Kolumbia-Brazília 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik