Kaká lett a 2007-es év legjobb labdarúgója a FIFPro szavazásán

Vágólapra másolva!
2007.10.05. 18:54
A brazil Kakát választotta a hivatásos labdarúgók nemzetközi érdekvédelmi szervezete a 2006-2007-es szezon legjobb játékosának. A Milán klasszisa a Bajnokok Ligájában nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönheti a díjat. A FIFPro emellett megválasztotta az év csapatát is.
Kaká az előző szezonban sokszor ünnepelhetett a Milan mezében
Reuters
Kaká az előző szezonban sokszor ünnepelhetett a Milan mezében
Kaká az előző szezonban sokszor ünnepelhetett a Milan mezében
Reuters
Kaká az előző szezonban sokszor ünnepelhetett a Milan mezében

A FIFPro 57500 tagja közül a legtöbben úgy gondolták, hogy a brazil Kaká nyújtotta a legjobb teljesítményt a 2006-2007-es szezonban. A Milan kiválósága mögött honfitársa Ronaldinho végzett. A Barcelona csillaga egyébként az elmúlt két esztendőben az első helyen végzett ezen a szavazáson.

A huszonöt éves klasszis elsősorban a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért kapta meg az elismerést, hiszen a BL-ben tíz találattal gólkirály lett, és ezzel a sorozat megnyeréséig vezette együttesét.

„Nagyon örülök neki, hogy egy ilyen elismerésben részesülhetek – nyilatkozta Kaká. - Az, hogy egy jó barátomat, és egyben egy kiváló futballistát, Ronaldinho után kaptam meg, az nagyon különlegessé teszi ezt a díjat.”

„Fantasztikus, hogy a több, mint ötvenezer profi labdarúgótársam választott meg – folytatta a brazil klasszis. – Szeretném megköszönni a támogatást a csapattársaimnak, az edzőimnek, és mindenkinek a Milannál, illetve a brazil válogatottnál, és természetesen a családomnak és a barátaimnak is.”

„Az én célom, hogy odafigyeljek másokra, és hogy tanuljak tőlük, mint játékos és mint ember is. Az, hogy profi futballista lehet valaki az egy kiváltság, és nekünk kötelességünk keményen dolgozni, hogy a legjobbak legyünk. Ezt meg kell tennünk a csapattársainkért, a szurkolóinkért a klubért és a nemzeti csapatunkért is, és ezzel kivívjuk az emberek tiszteletét.”

A FIFPro egyébként megválasztotta az előző szezon legjobb csapatát is. Az együttesbe a Barcelonából három játékos került be. Egyébként az angol és a spanyol bajnokság négy-négy taggal képviselteti magát, míg az olasz hárommal.

A 2006-2007-ES SZEZON LEGJOBB CSAPATA A FIFPRO SZAVAZÁSA ALAPJÁN

www.fifpro.org
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik