Európai labdarúgás: Ivica Osim szerint Platini demagóg

Vágólapra másolva!
2007.09.17. 21:15
Ivica Osim, a japán labdarúgó-válogatott bosnyák szövetségi kapitánya szerint Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) elnökének demagóg elképzelései vannak a kisebb országokkal.
Ivica Osim (jobbra) élesen bírálta Michel Platinit
Ivica Osim (jobbra) élesen bírálta Michel Platinit
Ivica Osim (jobbra) élesen bírálta Michel Platinit
Ivica Osim (jobbra) élesen bírálta Michel Platinit

"Amit ígért, a kiscsapatok felzárkóztatását, nem tudja végrehajtani" - mondta Osim az ausztriai Klagenfurtban szlovén nyelven megjelenő Novice című lapban.

"Tervei megvalósításához rengeteg pénzre lenne szüksége. Az UEFA nem harcolhat a nagy klubokkal, mert ha az élcsapatok összefognak egymással, akkor az európai szövetségnek nincs esélye velük szemben. A pénz irányít mindent a futballban és a vezető országoknak és klubjaiknak nincs szükségük a kicsikre. A labdarúgásban ugyanaz zajlik, mint a világpolitikában. Mindenki a demokráciáról beszél, de az eseményeket az Egyesült Államok irányítja, amit az amerikaiak akarnak, az megtörténik, amivel nem értenek egyet, azt megakadályozzák és ez ellen senki nem tehet semmit."

Osim arról is beszélt, hogy nem érzi jól magát Tokióban.

"Az újságíróktól nincs egy perc nyugalmam sem, ráadásul rengeteg sületlenséget írnak össze-vissza. A válogatott játékosokat csak pár napra kapom meg és hiába érkeznek mindig tökéletes erőállapotban az edzőtáborba, nincs elég időnk különböző játékelemek gyakorlására, taktikai variációk kidolgozására. Az Ázsia Kupára például csak két napig tudtunk készülni."

A bosnyák szakember tavaly július óta irányítja a szigetországi nemzeti együttest. MTI
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik