David Silva csúnyán elrontotta Teodorosz Zagorakisz búcsúját

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 23:08
Vereséggel búcsúzott a válogatottól Teodorosz Zagorakisz, ugyanis a görög csapat hazai pályán 3-2-re kikapott Spanyolországtól. A győztes gólt David Silva a hosszabbításban szerezte.
David Silva két góllal járult hozzá a spanyol sikerhez
Reuters
David Silva két góllal járult hozzá a spanyol sikerhez
David Silva két góllal járult hozzá a spanyol sikerhez
Reuters
David Silva két góllal járult hozzá a spanyol sikerhez

Ünnepre készült a görög labdarúgó-válogatott, a nemzeti tizenegy egyik szimbólumát, Teodorosz Zagorakiszt búcsúztatták a szerdai mérkőzésen. Az ellenfél a spanyol csapat volt.

A 18. percben egy súlyos védelmi hibát kihasználva szerezte meg a vezetést a görög csapat, Karagunisz bal oldali beadását Gekasz bólintotta Pernia és Marchena között a hálóba a labdát. A Leverkusen támadója korábban már kihagyott egy nagy helyzetet, most azonban nem hibázott.

A 37. percben Marchena a másik oldalon tűnt fel, és Xavi beadását fejelte a kapuba. Most a görög védelem nem állt a helyzet magaslatán, élén a rosszul kifutó Nikopolidisz kapussal.

A hellének azonban visszavették a 43. percben a vezetést, Gekasz tűnt fel a bal oldalon, középre adott, és ezúttal Kacuranisz volt eredményes.

A 67. percben Pernia beadását Silva váltotta gólra, de a csattanó a hosszabbítás harmadik percére maradt, amikor Fabregas ugratta ki Silvát, ő pedig a csereként beállt Halkiaszt csapta be, és lőtt a hálóba.

Az ünnepelt Zagorakisznak ez volt a 119. válogatottsága, és 18 percet kapott Otto Rehhageltől.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

  • Görögország - Spanyolország 2-3 (Gekasz 18., Kacuranisz 43. ill. Marchena 37., D. Silva 67., 90+3.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik