David Beckham vesztes mérkőzésen mutatkozott be az MLS-ben

Vágólapra másolva!
2007.08.10. 07:54
Egygólos vereséget szenvedett a Los Angeles Galaxy együttese a Washington DC United otthonában. David Beckham bemutatkozott az MLS-ben, a 72. percben állt be Quavas Kirk helyére. Luciano Emilio tartja jó formáját, már 13 gólnál tart a bajnokságban.
David Beckhamnél a labda, balra Kevin Harmse, jobbra Abel Xavier
Reuters
David Beckhamnél a labda, balra Kevin Harmse, jobbra Abel Xavier
David Beckhamnél a labda, balra Kevin Harmse, jobbra Abel Xavier
Reuters
David Beckhamnél a labda, balra Kevin Harmse, jobbra Abel Xavier

Miután felkészülési mérkőzésen már szerepelt új együttese színeiben, David Beckham bajnokin is bemutatkozhatott a Los Angeles Galaxy csapatában. A kaliforniaiak a Washington DC United otthonában léptek pályára bajnokin.

Az angol középpályás a kispadon kezdte a mérkőzést, és szomorúan kellett konstatálnia, hogy együttese a 27. percben hátrányba kerül: Luciano Emilio 24 méteres lövése ugyanis megoldhatatlan feladatot jelentett Joe Cannon kapusnak.

Emiliónak egyébként nagyon jól megy az utóbbi időben, ez már a szezonbeli 13. találata volt, vezeti is a góllövőlistát. Ráadásul az utóbbi tíz meccset számítva ez már a 11. találata volt.

A mérkőzést 46 686 néző tekintette meg, őket még az a kiadós eső sem tántorította el, amely a fővárosra zúdult a találkozó idején.

A Galaxy nem tudott egyenlíteni, ráadásul egy csúnya szabálytalanság miatt Kyle Martino azonnal a kiállítás sorsára jutott a 67. percben. Öt perccel később Frank Yallop vezetőedző beküldte Beckhamat Quavas Kirk helyére.

Az angol futballista egy beadással, egy szabadrúgással, valamint egy remek átadással vétette észre magát, utóbbinál Landon Donovant gyanús körülmények között szerelte Troy Perkins kapus. Yallop mester mindenesetre úgy vélte, hogy Jair Marrufo játékvezető hibája, miszerint továbbot intett, sokba kerülhet nekik.

Beckham mellett szintén csereként állt be a csapatba a washingtoniak élő legendája, Jaime Moreno. A Copa Americát is megjárt bolíviai támadó május 19-én utolérte az MLS 1996 óta íródó történetében legtöbb gólt szerző Jason Kreist (aki idén hagyta abba, és átvette a Real Salt Lake edzői posztját), de azóta nem tudott a hálóba találni. Most is volt több lehetősége, de maradt ő is 108 gólos.

MAJOR LEAGUE SOCCER

WASHINGTON DC UNITED - LOS ANGELES GALAXY 1-0 (1-0)
Washington, 46 686 néző, vezette: Jair Maruffo
Washington:
Troy Perkins - Bryan Namoff (Greg Vanney a 89.), Bobby Boswell, Devon McTavish, Marc Burch - Ben Olsen (Brian Carroll a 70), Fred, Clyde Simms, Joshua Gros - Luciano Emilio, Guy-Roland Kpene (Jaime Moreno a 46).
Vezetőedző: Tom Soehn
Los Angeles:
Joe Cannon - Chris Klein, Ty Harden, Abel Xavier, Ante Jazic - Quavas Kirk (David Beckham a 72.), Kelly Gray (Carlos Pavon a 77), Kevin Harmse, Kyle Martino - Landon Donovan, Alan Gordon (Edson Buddle a 62.)
Vezetőedző: Frank Yallop.
Gólszerző: L. Emilio (27.)
Sárga lap: Namoff (52.) ill. Abel Xavier (45.)
Kiállítás: Martino (67.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik