Rabóczki Balázsnak szerződést ajánlott a Vitesse Arnhem

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2007.07.16. 20:19
Hollandiában folytathatja pályafutását Rabóczki Balázs. A tavaszt a harmadosztályú Soproni VSE-ben töltő kapus a Vitesse Arnhemnél volt próbajátékon, ahol elégedettek voltak vele, és szerződést is kínáltak neki. A 29 éves futballista egyelőre még nem bólintott rá az ajánlatra, mivel az anyagi feltételeket nem tartja megfelelőnek.

Hazaérkezett Rabóczki Balázs, aki az elmúlt egy hétben a holland Vitesse Arnhem gárdájánál volt próbajátékon. A kapus jó benyomást tett az élvonalbeli együttesre, akik szerződést is ajánlottak neki.
„Megkaptam a klub ajánlatát, de egyelőre még nem fogadtam el. Bár tudom, hogy magyar játékosnak nagy dolog Hollandiában futballozni, az anyagiak terén még finomításra szorul ez a szerződés.”

A kapus – akit két évre szerződtetnének a hollandok – hozzátette, hogy nem ő volt az egyedüli, akit teszteltek az elmúlt napokban.
„Már másodszor voltam kint a hollandoknál, először egy görög kapussal együtt próbáltak ki, most pedig a brazil, de portugál útlevéllel is rendelkező Wilson volt a vetélytársam. A Vitesse vezetői mondták, hogy egy rutinos kapust keresnek, hiszen Velthuizen személyében csak egy fiatal portásuk van.”

A kezdőcsapatba kerülésért nyílt harc lesz, de honfitársunk elmondása szerint nagyon jó viszonyba került a kapusedzővel, aki elárulta neki: amennyiben létrejön a szerződés, akkor nagy valószínűséggel Rabóczki lesz a kezdő.
„Most már napokon belül lezárul ez az ügy, hiszen a klub vezetői sem akarnak sokat várni. Nekem is vannak még ajánlataim, de jelenleg a Vitesse élvezi az előnyt.”

A Vitesse a 2006/07-es bajnokságot a 12. helyen zárta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik