A címvédő seleção ellen döntene rekordot Alfio Basile együttese

Vágólapra másolva!
2007.07.15. 15:08
A vasárnap esti Argentína-Brazília összecsapással lezárul a 2007-es Copa America. Amennyiben Alfio Basile együttese diadalmaskodik, úgy rekordot jelentő, 15. alkalommal szerezhetné meg a trófeát. Igaz, ehhez a hétszeres bajnok, és címvédő braziloknak is lesz egy-két szavuk.
Alfio Basile Crespónak magyaráz: a sérüléséből felépült csatár a kispadon kezd
Reuters
Alfio Basile Crespónak magyaráz: a sérüléséből felépült csatár a kispadon kezd
Alfio Basile Crespónak magyaráz: a sérüléséből felépült csatár a kispadon kezd
Reuters
Alfio Basile Crespónak magyaráz: a sérüléséből felépült csatár a kispadon kezd

Létrejött az álomdöntő a Copa Americán, ugyanis Argentína és Brazília vívja a finálét vasárnap késő este.

Brazília drámai csatában, az Uruguay elleni tizenegyespárbaj megnyerésével, Argentína ellenben könnyedén, Mexikó 3-0-s legyőzésével biztosította helyét a döntőben.

Amennyiben az argentin válogatott diadalmaskodik, úgy rekordot dönt, mivel korábban még senki sem nyerte meg 15 alkalommal a dél-amerikai futball legrangosabb trófeáját. A címvédő Brazília jelenleg hétnél tart.

Alfio Basile, az argentinok szakvezető amiatt elégedetlenkedik, hogy a szervezők korai időpontra tették a döntőt. Venezuelában ugyanis akkor még magasan jár a nap, és az összecsapás idején még körülbelül 32 fok lesz a hőmérséklet.
„A korai kezdés miatt szerintem nem lesz nagy iramú a mérkőzés” – kezdte a rutinos kapitány. – „Iszonyatosan meleg van, ez nem kedvez a játéknak.”

„Esti időpontban káprázatos meccset láthatnának a szurkolók. De itt a pénz döntött…”

A válogatottal 1991-ben és 1993-ban is a trófeát megnyerő (az argentinok azóta sem nyertek újra Copát) szövetségi kapitány szerint az vezethet sikerre a brazilok ellen, ha jól járatják a labdát, az ellenfelet pedig nem hagyják kibontakozni.

Basile egyébként nem változtat az összeállításon, a sérüléséből felépülő Hernan Crespo a kispadon kezdi majd a meccset.

Dunga, a brazilok szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott a találkozó előtt, hogy ez egy nagy hagyományokkal rendelkező párosítás, amelyben hiába esélyesebbek az argentinok, bármi megtörténhet.

Robinho azonban nem értett egyet mesterével:
„Argentína semmivel sem jobb nálunk. Meg szeretnénk ismételni a 2004-es döntőt, és győztesként akarunk visszatérni Brazíliába.”

A csapatkapitány Gilberto Silva kénytelen lesz kihagyni az összecsapást sárga lapjai miatt, őt valószínűleg a torna elején még a kezdők között szereplő Elano helyettesíti majd. A karszalagot pedig Juan kapja meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik